>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Гравці збірної України: ми "задихнулися" в першому таймі

Приводу посипати голову попелом немає - відбір на ЧЄ тільки почався

Гравці збірної України: ми "задихнулися" в першому таймі
Фото: EPA/UPG

У понеділок збірна України невдало стартувала у відбірному турнірі Євро-2016. У Києві в рівній грі вихованці Фоменка поступилися Словаччині – 0:1.

Після матчу Андрій Ярмоленко в інтерв'ю каналу "Футбол 1" зазначив, що команда не виконала установку тренера:

"Причини поганої гри в першому таймі? Не можу сказати, що справа у хвилюванні. У нас багато досвідчених хлопців, які пограли на високому рівні. Трохи ми самі винні. Дуже різко почали, і було видно, що команда задихнулася. З'явилися дуже великі розриви між лініями, а ми знали, що у словаків дуже добрі виконавці, і якщо вони отримають простір, то у нас будуть проблеми. Ми самі винні, адже не виконали те, що вимагав від нас головний тренер.

Була невелика нервозність. Коли ти програєш, то все йде не за твоїм сценарієм. Такі моменти були у Зозулі та Степаненка, але коли м'яч не йде у ворота, то починаєш нервувати. Грали тільки на перемогу, і хотілося порадувати уболівальників гарною грою і трьома очками. На жаль, ми завжди так починаємо. Сподіваємося, що в наступних матчах тільки виграватимемо".

Артем Федецький вважає, що нічого страшного не сталося і попереду ще багато матчів, в яких можна надолужити згаяне.

"Треба було реалізовувати свої моменти. Ось це головне. Звичайно, ми розчаровані. Наступні матчі у нас на виїзді, тому у домашній грі треба було брати три очки.

Старатимемося набирати очки в інших матчах, яких попереду ще дуже багато. У нас є певна задача, яку виконуватимемо.

Словаччина абсолютно не здивувала. Вони грали так само, як ми і думали. Десь ми недопрацювали, тому пропустили цей гол, а вони грали на утримання.

Небезпечний гравець? Вони все непогано атакували. 20 номер (Мак) нам забив? От у нього було кілька можливостей. А взагалі, думаю, дуже добре відіграв Марек Хамшик. Він об'єднував гру в центрі поля і віддавав небезпечні передачі. Я б виділив його, але при цьому додав би, що Словаччина зіграла злагоджено всією командою", - цитує захисника "Динамоманія".

Олександр Кучер в ефірі каналу "Футбол 1" заявив, що українцям не вистачило сил дотиснути Словаччину в другому таймі:

"Що трапилося в епізоді з пропущеним голом? Ми ще не розбирали момент. Потрібно подивитися, а потім вже щось говорити. У грі все вимірюється частками секунди - стався момент, і ми пропустили гол. Напевно, у Ракицького було подвійне рішення. Степаненко почав перебудовуватися ближче, і Ярослав подумав, що він дістане, тому почав задкувати. Сталося непорозуміння.

Ми поговорили в перерві, адже в першому таймі ми не виглядали минулорічної командою. Минулого відбору була зовсім інша гра. У другому таймі завелися і почали створювати моменти, але не вийшло їх реалізувати. Може, треба було ще додавати, от тільки емоцій і сил, ймовірно, у нас не вистачило. Потрібно було дотиснути.

Вичікувальна тактика в першому таймі? Ми не думали вичікувати. Намагалися накривати, але суперник двічі вийшов, протягнув нас, і команда задихнулася. Ось тому і пропустили".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram