>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ребрик вибрала Росію: Україна мені запропонувала тільки кімнатку на базі

Спортсменка опинилася в безвихідній ситуації

Ребрик вибрала Росію: Україна мені запропонувала тільки кімнатку на базі
Фото: sportsmedal.ru

Українська легкоатлетка, рекордсменка з метання списа Віра Ребрик вирішила прийняти російське громадянство.

"Буквально днями я прийняла рішення виступати за збірну Росії. Незручно мені представляти Україну, проживаючи в Криму, який належить уже Росії. Заяву на вихід зі збірної України вже написала.

Булатов? Ні, з ним я не спілкувалася. Зі мною спілкувалися тільки представники федерації легкої атлетики. Всі пропозиції зводилися до надання кімнатки на олімпійській базі в Конча-Заспі. І справа в тому, що мої батьки - інваліди. Я не можу їх кинути і поїхати. Про них мова не йшла. Я теж не порушувала це питання, адже це нікому нецікаво. Я не з власного бажання міняю громадянство. У мене склалася безвихідна ситуація. Якщо я виступала б за Україну, то за тренувальний процес в Ялті мені довелося за все платити - збори, оренда тощо.

Коли дебютую за Росію? Найближчий старт - командний Кубок Росії. Він відбудеться в Адлері 27 - 29 травня. Сподіваюся, гідно виступлю", - розповіла Ребрик в інтерв'ю Espreso.Tv.

Нагадаємо, Ребрик в 2012-му році виграла чемпіонат Європи (результат 66 м 86 см). На ЧС-2013 у Москві українка посіла 11 місце з результатом 58,33 м.

Заступник міністра молоді та спорту України Ніна Уманець повідомила, що кримські спортсмени, які виступають за Україну, зі своїм майбутнім ще не визначилися:

"У нас 34 кримські спортсмени. На сьогоднішні три боксери - Лапін і ще два молоді хлопці - приймають російське громадянство. Але це складне питання, ви повинні це розуміти.

17 спортсменів ще визначаються. Адже 2016 рік не за горами, буде Олімпіада, там дуже складний момент за квотами для федерацій".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram