>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Олімпіада-2012: сухий закон США і "мокрий" України

На Олімпіаді, крім Америки та Китаю, є й інші команди. Наприклад - України!

Фаворити Олімпіади-2012 збірні Китаю і США нарешті вичерпали "свої" види спорту і враз перетворилися на середнячків. Можливо, звісно, це лише невеликий перепочинок, але факт залишається фактом - у понеділок ці збірні виграли тільки по одній золотій медалі.

Америка взагалі ризикувала зазнати золотомедальної посухи. І тільки останньої миті, на тлі невдачі (провалу?) дворазової олімпійської чемпіонки Олени Ісінбаєвої, нагороду вищої проби вдалося завоювати срібній призерці Олімпіади-2008 Дженніфер Сур. Але результат не найвидатніший - 4,75 м.

У збірної США стало 63 медалі (29+15+21). Але Китай, як і раніше, попереду і за загальним збором врожаю, і за кількістю золотих "злитків" - 64 нагороди (31+19+14).

Виокремимо майже 35-річного домініканця Фелікса Санчеса, який став переможцем у бігу на 400 метрів з бар'єрами (дисципліна для молодих). Санчес, який ставав "золотим" в Афінах 2004-го, зміг повернутися на доріжку після низки травм. Фінішувавши, він опустився на коліна, вийняв з-під свого номера якусь фотографію і нахилився над нею, щось нашіптуючи. А на церемонії нагородження Санчес не зміг стримати сліз...

Свою лише третю медаль олімпіад виграла збірна Саудівської Аравії. Сталося це в кінному спорті в командних змаганнях із подолання перешкод. Причому команда складалася винятково з доморощених спортсменів (там навіть принц Абдулла виступав на коні Давосі). А ось наша команда, в якій легіонерів 75% (Оффель, Нагель, Ріветт), але є й Онищенко (власне, головний спонсор кінного спорту в Україні), стала лише 14-ю. Нижче тільки Чилі.

На щастя, є види спорту, де в нас домінує винятково спортивний принцип. Ось чому спочатку гімнаст Ігор Радивилов став бронзовим призером Ігор в опорному стрибку. І це була перша чоловіча медаль Олімпіади для нашої команди! До цього відзначалися винятково дівчата. А потім успіх Радивилова розвинув важкоатлет Олексій Торохтій, який приніс країні довгоочікуване третє "золото" Олімпіади. Медаль була вкрай доречною, оскільки наша збірна в медальному заліку знаходилася вже у хвості третього десятка. А так Україна з 9 медалями (3+0+6) злетіла на 17-й рядок.

Якщо врахувати, що в бігу на 200 м до півфіналу пробилися відразу три наші спортсменки (Стуй, Ремень, Бризгіна), що Ілля Кваша поки шостий у стрибках із 3-метрового трампліна, що Василь Ломаченко пробився у півфінал у категорії до 60 кг (а це гарантована медаль), можна сміливо сказати - від понеділка ми взяли по максимуму. І цей день нам скасовувати не треба. Хіба що у чвертьфіналах зупинилися борець греко-римського стилю Василь Рачиба і велогонщиця Любов Шуліка.

Наостанок виокремимо стрибок збірної Росії, яка виграла відразу три золоті нагороди (при цьому лише одну - в боротьбі) і прорвалася на 6 місце з 42 медалями (7+17+18).

Фаворити Олімпіади-2012 збірні Китаю і США нарешті исчерпали "свои" виды спорта і враз перетворилися на середнячків. Можливо, звичайно, що це лише невеликий перепочинок, але факт залишається фактом - в понеділок ці збірні виграли всього по одній золотій медалі.

Америка і зовсім ризикувала потрапити в золотомедальную посуху. І тільки в останній момент, на тлі невдачі (провалу?) Дворазової олімпійської чемпіонки Олени Ісінбаєвої нагороду вищої проби вдалося завоювати срібному призеру Олімпіади-2008 Дженніфер Сур. Але результат не найвидатніший - 4,75 м.

У збірної США стало 63 медалі (29 +15 +21). Але Китай як і раніше попереду і за загальним збору врожаю, і по золотих "злитків" - 64 нагороди (31 +19 +14).

Окремо відзначимо майже 35-річного домініканця Фелікса Санчеса, який став переможцем у бігу на 400 метрів з бар'єрами (дисципліни для молодих). Санчес, який ставав "золотим" в Афінах у 2004-му, зміг повернутися на доріжку після низки травм. Фінішувавши, він опустився на коліна, дістав з-під свого номера якусь фотографію, і нахилився над нею, щось нашіптуючи. А на церемонії нагородження Санчес не міг стримати сліз...

Свою всього третю медаль Олімпіад виграла збірна Саудівської Аравії. Сталося це в кінному спорті в командних змаганнях з подолання перешкод. Причому команда була складена виключно з доморощених спортсменів (там навіть принц Абдулла виступав на коні Давос). А ось наша команда, в якій легіонерів 75% (Оффель, Нагель, Ріветт), але є і Онищенко (власне, головний спонсор кінного спорту в Україні), стала лише 14-й. Нижче тільки Чилі.

На щастя, є види спорту, де у нас домінує виключно спортивний принцип. Ось чому спочатку гімнаст Ігор Радивилів став

бронзовым призером Игр в опорном прыжке. І це була перша чоловіча медаль Олімпіади для нашої команди! До цього відрізнялися виключно дівчата. А потім успіх Радивилова розвинув важкоатлет Олексій Торохтій, який приніс країні довгоочікуване третє золото Олімпіади. Медаль припала дуже до речі, так як наша збірна в медальному заліку перебувала вже в хвости 3-го десятка. А так Україні з 9-ма медалями (3 +0 +6) злетіла на 17-й рядок.

Якщо врахувати, що в бігу на 200м в півфінал пробилися відразу три наші дівчата (Стуй, Ремінь, Бризгіна), що Ілля Кваша поки шостий в стрибках з 3-метрового трампліну, що Василь Ломаченко пробился в полуфинал в категорії до 60 кг (а це гарантована медаль), можна сміливо сказати - від понеділка ми взяли по максимуму. І цей день нам скасовувати не треба. Хіба що у чвертьфіналах зупинилися борець греко-римського стилю Василь Рачиба і велогонщиця Любов Шуліка.

Наостанок зазначимо стрибок збірної Росії, яка виграла одразу три золоті нагороди (при цьому лише одну - в боротьбі) і прорвалася на 6-е місце з 42-ма медялямі (7 +17 +18).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram