>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт
Спецтема
Евро 2012

Німеччина продовжує червневий наступ на Київ

Німці без особливих проблем розправилися з чемпіонами Європи 2004 р. греками і вийшли в півфінал Євро-2012.

Німеччина продовжує червневий наступ на Київ
Фото: EPA/UPG

Збірна Греції вийшла на чвертьфінальний матч без свого лідера Карагуніса, який відбував дискваліфікацію за неіснуючу симуляцію в матчі з Росією. Ось так дурнувато вийшло: навіть росіяни визнали, що пенальті в тій ситуації був (а отже, не було симуляції), але жовту картку ніхто не скасував - такі правила. А наставник німців Йоахім Лев дав відпочити тріо Мюллер-Подольські-Гомес.

Елліни так-сяк стримували атаки суперника, але під кінець першого тайму хороший удар здалеку вдався капітанові Бундестім Філіппу Ламу - 1:0. Але незабаром після перерви греки провели разючу контратаку: Салпінгідіс промчав флангом і в падінні спрямував м'яч у штрафний, а Самарас уже не промахнувся.

Щоправда, вже через шість хвилин забив Хедіра, ще через шість - Миро Клозе, і ще через шість (це ж німці! ) - Ройс. А греки нарешті відзначилися з пенальті. Адже в матчі з поляками з "точки" не зміг забити Карагуніс, а в матчі з Росією арбітр і зовсім пенальті не призначив. Проте в грі з Німеччиною гру рукою Боатенга розцінено як порушення правил, а Салпінгідіс перехитрив Ноейра. В підсумку - 4:2 і Німеччина у півфіналі.

Німеччина - Греція 4:2

Голи: Лам, 39, Хедіра, 61, Клозе, 67, Ройс, 73 - Самарас, 55, Салпінгідіс, 89 (пен.).

Німеччина: Ноєр, Хуммельс, Хедіра, Швайнштайгер, Озіль, Шюррле (Мюллер, 67), Клозе (Гомес, 80), Бадштубер, Лам, Боатенг, Ройс (Гьотце, 80).

Греція: Сіфакіс, Маніатіс, Цавеллас (Фотакіс, 46), Пападопулос, Макос (Ліберопулос, 72), Самарас, Салпінгідіс, Торосідіс, Нініс (Гекас, 46), Папастатопулос, Кацураніс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram