ГоловнаСуспільствоВійна

На Тернопільщині інформатор ворога отримав 15 років тюрми за держзраду

З серпня 2022 по січень 2023 року житель Тернопільщини через мессенджер пересилав співробітнику російської спецслужби розвідувальну інформацію.

На Тернопільщині інформатор ворога отримав 15 років тюрми за держзраду
Фото: Тернопільська обласна прокуратура

До 15 років ув’язнення з конфіскацією майна за держзраду засуджено чоловіка, жителя с. Старий Тараж Кременецького району, який зливав ворогу інформацію про електропідстанції у Тернопільській і Хмельницькій областях для нанесення ракетних ударів по них. Про це повідомляє Офіс Генпрокурора. 

Прокурор довів у суді, що засуджений у серпні 2022 року познайомився в інтернеті із співробітником ФСБ, який запропонував здобувати й передавати розвідувальну інформацію про об’єкти критичної інфраструктури, місця дислокації працівників правоохоронних органів та ЗСУ.

З серпня 2022 по січень 2023 року житель Тернопільщини через мессенджер пересилав співробітнику російської спецслужби інформацію про місця розташування і характеристики електропідстанцій у Тернопільській і Хмельницькій областях, з метою нанесення збройними силами РФ ракетних ударів по них. 

Також доведено причетність засудженого до поширення в інтернеті матеріалів із запереченням збройної агресії РФ проти України, возвеличення її військових. Використовуючи профіль в одній із соцмереж, чоловік активно висловлював підтримку діям бойовиків «ДНР» та найманців ПВК «Вагнер», а також виправдовував воєнні злочини окупантів.

Нагадаємо, нещодавно 15 років тюрми отримав російський агент, який корегував ракетні удари по Одесі. Також одесит збирав дані про розташування комплексів ППО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram