ГоловнаСуспільствоВійна

У ГУР уточнили кількість уражених в Криму катерів: не два, а чотири

Внаслідок спецоперації уражено чотири швидкісні транспортно-десантні катери КС-701 «Тунєц». 

У ГУР уточнили кількість уражених в Криму катерів: не два, а чотири
Спецпризначенці ГУР МО України пересуваються на човнах під час однієї з десантних операцій
Фото: Віталій Юрасов

У Головному управлінні розвідки Міноборони України уточнили кількість уражених у Криму ворожих катерів в ніч на 30 травня. 

Як йдеться у повідомленні ГУР, внаслідок операції ГУР у Криму уражено 4 катери «Тунєц» – 2 з них знищено.

 "Згідно з уточненими даними, внаслідок місії ГУР МО України спецпризначенці “Group 13” знищили у Криму два ворожі катери КС-701 «Тунєц» та уразили ще два судна такого ж типу", – йдеться у повідомленні розвідки. 

Тож загалом втрати держави-агресора росії від атаки українськими ударними морськими дронами Magura V5 склали чотири швидкісні транспортно-десантні катери КС-701 «Тунєц». 

У ГУР додали, що ці засоби окупанти використовували для логістики та патрулювання акваторії поблизу тимчасово окупованого півострова. 

  • Сьогодні Головне управління розвідки Міноборони підтвердило знищення двох ворожих катерів у Криму. Удару завдав спецпідрозділ “Group 13”. Військові вдарили українськими морськими дронами Magura V5. 
  • Лише з початку року спецпідрозділ “Group 13” за допомогою ударних морських дронів Magura V5 вже знищив російські: ракетний корабель "Івановєц", великий десантний корабель "Цезарь куніков", корвет "Сєрґєй котов", швидкісний патрульний катер "Манґуст". 
  • Більше про морські безпілотники ГУР читайте в матеріалі «Ми можемо знищити весь Чорноморський флот? Так. І ми над цим працюємо».
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram