ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Російська влада демонтувала купол Кафедрального собору у Сімферополі, – МКІП

Росія продовжує руйнувати українську культуру та українські церкви.

Російська влада демонтувала купол Кафедрального собору у Сімферополі, – МКІП
Російська влада демонтувала купол Кафедрального собору у Сімферополі
Фото: МКІП

В тимчасово окупованому росіянами кримському Сімферополі влада публічно демонтувала купол Кафедрального собору святих рівноапостольних князя Володимира та княгині Ольги. 

Про це повідомила пресслужба МКІП.

Демонтаж купола відбувся 8 квітня 2024-го.

“Це черговий свідомий злочин рашистського окупаційного режиму. Росія продовжує руйнувати нашу українську культуру, українські церкви, ув’язнювати та катувати священнослужителів, переслідує представників релігійних громад, які перебувають на тимчасово окупованій території України”, – зазначив т. в. о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв. 

Він додав, що такі дії окупантів – це не лише системне знищення української ідентичності та всього українського, а й переслідування Православної Церкви України

В МКІП нагадали, що з початку російської окупації Криму у 2014 році на півострові продовжується тиск на Кримську єпархію.

Через дії окупантів у Криму різко скоротилася кількість парафій та священників ПЦУ. Якщо до окупації там налічувалося 49 релігійних громад, то станом на 24 лютого 2022-го залишилося тільки сім.

  • Так званий "духівник Путіна", митрополит Тихон Шевкунов, очолює пограбування та знищення музею-заповідника "Херсонес Таврійський" від імені РПЦ. 
  • Кабмін передав Кафедральний собор святих рівноапостольних князя Володимира та княгині Ольги у окупованому Сімферополі у державну власність України. 
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram