ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ і ГУР атакували один із найбільших НПЗ Росії, – джерела

Нічна атака на підприємство в Татарстані є спільною операцією. 

Нічна атака на заводи в Татарстані є спільною операцією Служби безпеки та Головного управління розвідки. Про це повідомили джерела LB.ua.

Український далекобійний дрон влучив в установку первинної переробки нафти на НПЗ в Нижньокамську, після чого там виникла пожежа. Ця установка мала потужність у 8 млн тонн нафти на рік, що становить 2,6% від загальної річної переробки в Росії. 

Цей завод входить в п'ятірку найбільших НПЗ росіян.

"Продовжуємо систематично працювати над тим, аби в росії було все менше можливостей фінансувати загарбницьку війну проти України. Ми й надалі перекриватимемо кисень країні-бензоколонці, щоб мінімізувати надходження нафтодоларів до військового бюджету рф", – зазначило джерело.

  • Сьогодні вночі в Татарстані в декількох населених пунктах лунали вибухи. Вибухав "Елаз-Нафтопродукт" у Нижньокамську та завод із виготовлення ударних безпілотників у вільній економічній зоні "Алабуга".
  • Атаки на нафтопереробні заводи в Росії тривають вже декілька місяців. Їх здійснюють завдяки безпілотникам. НПЗ атакують, оскільки вони постачають паливо для армії окупантів та живлять російську економіку.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram