ГоловнаСуспільствоВійна

Міноборони почало тестування тканин для антитепловізійної накидки

У разі успішних випробовувань вироби із матеріалу будуть непомітними для ворожих тепловізорів та приладів нічного бачення. 

Міноборони почало тестування тканин для антитепловізійної накидки
Міноборони тестує "невидимий" матеріал
Фото: Міноборони

Українське Міноборони тестує матеріал, який поглинатиме інфрачервоне випромінювання та буде непомітним для ворожих тепловізорів та приладів нічного бачення. Тестування п’яти зразків проходить у Центральному управлінні розвитку та супроводження матеріального забезпечення

Про це повідомили у Міністерстві оборони. 

Очікується, що матеріал поглинатиме інфрачервоне випромінювання. У разі успішного завершення розробок цей виріб допоможе українським військовим залишатися непомітними для ворожих тепловізорів та приладів нічного бачення. 

"Специфіка в тому, що нам необхідно створити матеріал, який поглинатиме інфрачервоне випромінювання та матиме низьку теплопровідність. Наша мета – якомога надійніше замаскувати військових і техніку від ворога", – зауважив заступник Міністра оборони Віталій Половенко.  

Як йдеться у повідомленні, матеріали для виготовлення тканини анти-тепловізійної накидки повинні бути гнучкими та стійкими до навколишнього середовища: атмосферних опадів, не вигорати на сонці, мати маскувальні властивості на місцевості. 

У міноборони тестують "невидиму накидку
Фото: Міністерство оборони
У міноборони тестують "невидиму накидку

Наразі тестування тривають. 

У Міноборони нагадали, що загалом від початку року в Центральному управлінні вже затвердили шість удосконалених зразків одягу: зимові рукавички, куртки, утеплені штани, термобілизну та футболки. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram