ГоловнаСуспільствоВійна

​До будівництва фортифікаційних споруд залучені усі області України, – Олексій Кулеба

Бригади з тилових областей допомагають будувати лінію оборони та військові інженерно-технічі споруди, облаштовувати системи загороджень тощо.

​До будівництва фортифікаційних споруд залучені усі області України, – Олексій Кулеба
Зуби дракона
Фото: Олексій Кулеба

До будівництва фортифікаційних споруд у прифронтових  та прикордонних областях залучені усі регіони України. Бригади з тилових областей допомагають будувати лінію оборони та військові інженерно-технічі споруди, облаштовувати системи загороджень тощо. 

Про таке заявив заступник керівника Офісу президента Олексій Кулеба.

"У  прифронтових та прикордонних регіонах активно продовжується робота з нарощення бойових можливостей оборонних рубежів. Щодня посилюються оборонні позиції України. Важливо, що до будівництва фортифікаційних споруд залучені усі області України. Бригади з тилових областей допомагають будувати лінію оборони та військові інженерно-технічі споруди, облаштовувати системи загороджень тощо", – повідомив Кулеба.

За його словами, Кіровоградщина та Закарпаття допомагають у Запорізькій області. Тернопільщина та Львівщина – у Сумській. Бригади з Івано-Франківської, Полтавської, Черкаської, Хмельницької та Чернівецької областей – будують захист на Донеччині. 

"Вдячний начальникам ОВА за їх щоденну роботу в цьому напрямку. Вдячний кожному, хто долучається та допомагає", –  додав Кулеба. 

Зведення фортифікацій
Фото: Олексій Кулеба
Зведення фортифікацій

Він повідомив, що також разом з обласними військовими адміністраціями продовжують роботу над збільшенням мережі мобільних вогневих груп та їх укомплектування для боротьби із шахедами по всій Україні.

  • У грудні уряд ухвалив постанову, яка розширила перелік державних органів, що можуть закуповувати товари, роботи і послуги для будівництва військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд. Досі цю функцію виконували обласні військові адміністрації. Тепер замовниками також стануть Міноборони, державна спеціальна служба транспорту, Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури. 
  • Генеральний штаб ЗСУ ухвалює рішення про кількість та місця будівництва об’єктів з урахуванням пропозицій військового командування на місцях. Це забезпечить врахування особливостей ситуації на всіх ключових напрямках фронту. 
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram