ГоловнаСуспільствоЖиття

​Суд відмовив Медведчуку у поновленні свідоцтва адвоката

​Суд відмовив Медведчуку у поновленні свідоцтва адвоката
Фото: ОПУ

Київський окружний адміністративний суд відмовив Віктору Медведчуку, якого звинувачують у державній зраді, у поновленні свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю.

Про це повідомляє громадська ініціатива "Голка".

"Разом із моїм колегою Романом Титикалом ми зверталися торік до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київщини, аби Медведчука позбавили права займатися адвокатською діяльністю. Був складний розгляд нашої скарги. Ми навіть були вимушені заявити відвід одному з членів дисциплінарної комісії Бірюковій, яка, на наш погляд, мала відношення до бізнес діяльності Медведчука. Права на заняття адвокатською діяльністю Медведчука позбавили у травні 2023 року і Медведчук звернувся до суду, аби це оскаржити. І от кілька днів тому він програв суд і вже навіть є текст рішення", -  розповів адвокат Ілля Костін, який разом із Титикалом у цій справі є третьою особою.

Інтереси Медведчука у суді представляв адвокат Олексій Калінніков. Він же раніше був представником ексгенпрокурора-втікача Віктора Пшонки. Калінніков станом на 12 лютого 2024 року значиться на сайті Вищої школі адвокатури Національна асоціація адвокатури викладачем. А Асоціацію адвокатури понад 10 років поспіль очолює соратниця Медведчука - Лідія Ізовітова.

  • У квітні 2022 року Служба безпеки України затримала Медведчука. До цього Личаківський районний суд Львова заочно його арештував. Медведчука підозрюють у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації. 22 вересня 2022 року відбувся масштабний обмін, у межах якого Медведчук поїхав до Росії.

    У травні 2023 року Дисциплінарна комісія адвокатури Київщини позбавила Медведчука права займатися адвокатською діяльністю.

  • У серпні минулого року стало відомо, що Медведчук намагається через суд повернути це право. Адвокат Титикало ще тоді говорив, що позов Медведчука не має перспектив, оскільки немає підстав для його задоволення.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram