ГоловнаСуспільствоВійна

Росія здійснила масований запуск ракет, вибухи лунали у п'яти областях (оновлено)

У влучання в Львівській області і падіння уламків у Києві. В Миколаєві загинула людина.

Росія здійснила масований запуск ракет, вибухи лунали у п'яти областях (оновлено)
Наслідки атаки
Фото: Ігор Клименко в Telegram

Вранці середи російська армія здійснила ракетний обстріл України. Росія випустила 64 ракети і БпЛА, з них вдалося збити 44.

Спершу вибухи пролунали в Харкові та області, потім – Києві і Дрогобичі. Миколаївську область одночасно з цим росіяни атакували Shahed. 

За даними Повітряних сил, станом на 6:15 в повітряному просторі України було щонайменше чотири групи ракет. Потім росіяни випустили нові групи. 

"Перша група ракет на Київщині, курсом на південний захід. Ще дві групи вздовж межі Полтавської, Чернігівської областей, курсом на захід! Нова група ракет на Сумщині! Курсом на Полтавщину!" – йшлося у повідомленні. 

За словами голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, росіяни завдали не менше чотирьох ударів по області. 

Згодом частина ракета долетіла до західних областей.

"Крилаті ракети маневрують на перехресті Львівської, Тернопільської та Івано-Франківської областей!" – повідомили о 7:20 Повітряні сили.

О 7:38 Повітряні сили повідомили про нові ракети, які заходили з Курської області.

Повітряна тривога закінчилася близько 8:50. 

У Києві поранено щонайменше 38 людей, пошкоджено багатоповерхівку, лінії електромережі, СТО і машини. За даними КМВА, загинули четверо людей. Руйнування зафіксовані в двох районах. У Миколаєві загинула людина, пошкоджено близько 20 будинків. Вибух лунав і у Дрогобичі Львівської області – там влучання.

Ліквідація наслідків атаки
Фото: Ігор Клименко в Telegram
Ліквідація наслідків атаки

Підсумки атаки за даними МВС

Київ: постраждали близько десятка людей у Голосіївському та Дніпровському районах. Пошкоджені комунікації. На місцях працюють рятувальники та поліція. У Голосіївському районі є руйнування у 18-поверховому будинку – підрозділи ДСНС евакуюють людей та ліквідовують пожежу. Під завалами можуть бути загиблі. Також спалахнула будівля СТО та автомобілі.

Миколаїв: внаслідок ракетної атаки окупантів загинула одна людина. Пошкоджені 20 приватних будинків та газова мережа. На місці розгорнуто намети ДСНС, залучені психологи.

Харківська область: близько 6 ранку ворог вдарив по обласному центру. Дві людини постраждали, підрозділи ДСНС врятували одну людину. Рятувальники обстежують територію.

Київська область: у Бучанському та Фастівському районах пошкоджені щонайменше десять приватних будинків, господарчі споруди та комунікації. У ОВА повідомили про двох постраждалих.

У Дніпропетровській і Львівській, за оперативними даними, минулося без постраждалих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram