ГоловнаСуспільствоЖиття

У ЗСУ вперше почали видавати жіночу військову форму

50 тисяч комплектів жіночих літніх польових костюмів вже почали постачати у війська.

У ЗСУ вперше почали видавати жіночу військову форму
жіноча військова форма
Фото: Міноборони

Військовослужбовиці ЗСУ вперше отримали комплекти літніх польових костюмів, які виготовлені з врахуванням жіночих антропометричних параметрів. 50 тисяч комплектів вже почали постачати у війська.

Про це повідомляє Міноборони.

У нову форму внесли конструктивні елементи, що дозволяють жінкам-військовослужбовцям почуватися комфортно під час виконання завдань в польових умовах та пунктах постійної дислокації. 

Костюми виготовляють у розмірах від 40 до 64, зрості від 146 до 188 сантиметрів та у двох повнотних групах: ІІ та ІІІ. Моделі розробляв відповідний підрозділ ЗСУ – разом з громадськими організаціями та українськими виробниками. Вони проходили військово-дослідні випробування в одній з військових частин. 

Наразі сформовано та надано до ДП МОУ "Агенція оборонних закупівель" заявку на закупівлю у 2024 65 тисяч комплектів жіночих літніх польових  костюмів та 100 тисяч комплектів жіночої білизни. У січні 2024 оголошено тендери на закупівлі цих товарів.

"До цього ми всі йшли дуже довго. Над розробкою та впровадженням форми для жінок працювало дуже багато людей. Сьогодні маємо результат, і це дуже важливо. Адже в українській армії нині несуть службу десятки тисяч жінок. Із них – близько 5 тисяч перебувають на передовій. Їх кількість лише зростатиме. Вже зараз ми бачимо дедалі більшу зацікавленість жінок в залученні до Збройних Сил на добровільній основі. Наше завдання – створити гідні умови для їхньої служби", – заявила заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова, присутня під час видачі форми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram