ГоловнаСуспільствоВійна

Зеленський і його команда ніколи не погодяться на замороження конфлікту, − Єрмак у Давосі

"Це неприйнятно українським суспільством... Україні не потрібні заморожені конфлікти”, заявив очільник Офісу президента.

Зеленський і його команда ніколи не погодяться на замороження конфлікту, − Єрмак у Давосі
Фото: Сайт президента

Чинна влада України не погодиться на замороження конфлікту й триматиме курс на подальше звільнення окупованих територій України. 

Про це за результатами зустрічі політичних і безпекових радників у Давосі, на якій обговорювали Українську формулу миру, заявив глава Офісу українського президента Андрій Єрмак, пише Радіо Свобода.

“Цей президент і ця його команда ніколи не погодиться і не прийме жодного замороження конфлікту. Це неприйнятно українським суспільством... Україні не потрібні заморожені конфлікти”, − сказав він. 

Єрмак додав, що Україні потрібен справедливий мир. “І Україна хоче запобігти будь-яким потенційним агресіям у майбутньому і використовує цю можливість”, – наголосив керівник Офісу президента.

Він також впевнений, що партнери України не підштовхують її до територіальних поступок.

“Партнери вже знають нас і нашу позицію, й поважають її... Я брав участь практично у всіх нарадах на високому рівні, зокрема лідерів, і ніколи не чув, щоб хтось із наших партнерів обговорював будь-який компроміс із нашого боку, який є для нас неприйнятним. Включно з питанням Криму”, – резюмував посадовець.

  • Всесвітній економічний форум у Давосі стартував сьогодні з четвертої зустрічі радників з нацбезпеки щодо української Формули миру. Участь у ній взяла 81 країна та міжнародна організація. 
  • Учасники зустрічі розглянули п'ять пунктів української Формули миру: виведення російських військ, відновлення справедливості, екологічна безпека, недопущення ескалації й повторення війни та підтвердження закінчення війни.
  • Форум триватиме до п'ятниці, 19 січня.
  • Раніше стало відомо, що Зеленський виступить на Форумі зі спеціальною промовою на панелі "Досягнення безпеки та співробітництва у фрагментованому світі" 16 жовтня. Разом із ним у панелі братимуть участь виконавчий директор Всесвітнього економічного форуму Клаус Швааб та президент ВЕФ Бьорге Бренде.
  • У Форумі візьмуть участь чимало світових лідерів та політики, зокрема, президент Ізраїлю Іцхак Герцог, новообраний президент Аргентини Хав'єр Мілей, президент Франції Еммануель Макрон та держсекретар США Ентоні Блінкен.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram