ГоловнаСуспільствоВійна

​Губернатор Бєлгородщини скаржиться на "напружену ситуацію": вчора був важкий день, а зранку – обстріли

Мешканцям розповідають про "успішну роботу ППО".

​Губернатор Бєлгородщини скаржиться на "напружену ситуацію": вчора був важкий день, а зранку – обстріли
Бєлгород (архівне фото)
Фото: t.me/AFUStratCom

Губернатор Бєлгородської області Росії В’ячеслав Гладков скаржиться, що ситуація у Бєлгороді "залишається напруженою".

Про це він написав у Telegram.

"Ситуація у Бєлгороді продовжує залишатися напруженою. Зранку було два обстріли. ППО спрацювали. Як тільки розвидниться, будемо проводити подомовий обхід, дивитися пошкодження, дахи, покрівлі, вікна, фасади і приступати до відновлювальних робіт", – зазначив російський чиновник.

"Вчора у нас був тяжкий день. Одна людина загинула. 11 осіб дістали поранення... Після обстрілу 30 грудня 70 осіб перебувають у лікувальних закладах ", – додав він. 

Російський чиновник також відповів на прохання жителів запустити SMS-повідомлення під час обстрілів. Він пояснив, що надіслати всім користувачам одночасно такі повідомлення неможливо через технічні можливості. Як приклад він навів Шебекіно, мешканцям якого СМС приходили через годину після закінчення обстрілу. Сьогодні ж, за його словами, буде "подомовий обхід".

Влада області запевняє мешканців в "успішній роботі ППО", а тим часом у соцмережах з'являється відео, де ракета від російського "Панциря 1" попала в дитячу кімнату.

Що відбувається в Бєлгородській області

  • Ввечері 2 січня Міноборони РФ повідомляло про нібито ракетний обстріл в Бєлгородській області. А вдень в Бєлгороді тричі оголошували повітряну тривогу, ввечері в місті пролунали вибухи.
  • 30 грудня в Бєлгороді також були вибухи. Губернатор Гладков заявляв, що обласний центр нібито потрапив під обстріл ЗСУ.
  • Українські ЗМІ з посиланням на джерело у спецслужбах повідомили, що ракетного удару по військових об'єктах у Бєлгороді завдали Сили безпеки та оборони України, однак через непрофесійні дії російської ППО і сплановані провокації уламки впали в центрі міста.

    Крім того, 2 січня одна з російських ракет, запущених по Україні, збилася з курсу і впала в одному з сіл Воронезької області. Спочатку пропагандистські росЗМІ назвали це "терористичним ударом ЗСУ", але потім Міноборони РФ визнало, що це було падіння ракети. Російська влада назвала це "аварійним сходженням боєприпасу" і запевнила, що "все під контролем"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram