ГоловнаСуспільствоПодії

​Із "Борисполя" від початку війни успішно вилетів уже четвертий літак

Повітряне судно української авіакомпанії Skyline Express попрямувало до аеропорту в Європі.

​Із "Борисполя" від початку війни успішно вилетів уже четвертий літак
Фото: скриншот відео

Зранку 19 грудня з "Борисполя" провели технічний перегін повітряного судна Boeing 777-300.

Про це повідомляє у фейсбуці пресслужба міжнародного аеропорту.

Повітряне судно української авіакомпанії Skyline Express попрямувало до аеропорту в Європі.

"Рейс дотримувався найвищих стандартів авіаційної безпеки та безпеки польотів, відповідно до директив, які діють на час введення воєнного стану в Україні, і, слід зазначити, без пасажирів чи вантажу на борту. З моменту закриття повітряного простору України 24 лютого 2022 року повітряні судна Skyline Express перебували на стоянці в аеропорту "Бориспіль", проходячи постійну технічну підтримку та обслуговування", - йдеться в повідомленні.

В аеропорті зазначили, що це вже четвертий успішний перегін повітряного судна з "Борисполя" від початку війни". Аеропорт залишається "спрямованим на забезпечення операційної готовності та фінансової стійкості, зокрема щодо обслуговування інфраструктури та збереження сертифікації персоналу". Вильоти не лише сприяють тестуванню політики відновлення, але також є "стратегічним кроком для українських авіакомпаній, допомагаючи їм знижувати витрати та покращувати шанси виживання в ускладненому авіаційному середовищі". 

"Ця стратегічна ініціатива відкриває шлях до відновлення регулярних операцій, як тільки відповідна оцінка ризиків цього дозволить", - зазначила пресслужба "Борисполя".

Що відомо про можливе відкриття український аеропортів

  • Минулого місяця керівник Офісу Президента Андрій Єрмак під час виступу в Інституті Хадсона заявив, що до кінця війни в Україні можуть відкрити один із цивільних аеропортів. 
  • Згодом заступник глави ОПУ Андрій Сибіга повідомив, що "Бориспіль" став першим об’єктом, який закрили через початок війни, але водночас він буде першим об’єктом, який відкриють, щойно дозволить безпекова ситуація. 
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram