ГоловнаСуспільствоВійна

Всі обіцяні Америкою танки "Abrams" вже в Україні, – Пентагон

"Абрамси" обіцяв передати Україні Джо Байден.

Всі обіцяні Америкою танки "Abrams" вже в Україні, – Пентагон
Фото: defense.gov

Україна отримала 31 танк M1A1 Abrams американського виробництва, які обіцяв передати військовим президент США Джо Байден. Про це заявив представник армії США у Європі та Африці полковник Мартін О'Доннелл, – пише "Голос Америки".

Речник армії США в Європі та Африці повідомив, що всі українці, які тренувалися на танках із американськими силами в Німеччині, також повернулися в Україну разом із боєприпасами та запасними частинами до танків.

"Ми виконали угоду. З цього моменту вони [Україна] мають визначати, коли і де вони забезпечать цей потенціал", – сказав О’Доннелл.

Зазначається, що Україні може знадобитися деякий час, перш ніж "Абрамс" відправлять на поле бою, оскільки українські війська перевіряють наявність необхідних елементів підтримки та визначають, коли і де використовувати танки для досягнення найбільшого ефекту проти російських військ.

О'Донелл сподівається, що Україна буде обачна в тому, коли і де вона використовуватиме американські танки.

"Танк «Абрамс» – чудова бронемашина, але це не срібна куля. Зрештою, найбільше значення має рішучість України боротися", – додав речник армії США.

Нагадаємо, перші "Абрамси" були передані Україні у середині вересня. Тоді О'Донелл повідомив, що близько 200 українців пройшли практику на навчальних танках на полігонах армії США в Німеччині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram