ГоловнаСуспільствоВійна

Три європейські країни закуповують артилерійські снаряди для України

Снаряди буде доставлено у 2024 році.

Три європейські країни закуповують артилерійські снаряди для України
Фото: Генштаб ЗСУ

Норвегія, Швеція і Данія оголосили про спільну ініціативу щодо закупівлі артилерійських снарядів для України. На сайті Міноборони Норвегії зазначається, що снаряди буде поставлено у 2024 році.

Глава відомства Бйорн Арільд Грам наголосив Україна потребує великих запасів артилерійських снарядів. Тож було розглянуто кілька можливостей того, як забезпечити постачання боєприпасів Україні в найшвидший і найкращий спосіб. Посадовці трьох країн дійшли згоди, що найбільш практичним способом було б використання рамкової угоди, яку Організація оборонної логістики (FLO) уклала з Nammo.

"Три країни разом вносять майже 600 мільйонів норвезьких крон, й Україна отримає боєприпаси у 2024 році", - сказав міністр оборони.

У Міноборони Данії повідомили, що країна внесе 150 мільйонів данських крон.

"Якщо ми хочемо й надалі мати змогу підтримувати Україну та поповнювати власні запаси міністерства оборони, вкрай важливо, щоб ми також зміцнили наше виробництво та ланцюжки постачань найважливіших боєприпасів на Півночі", - заявив міністр оборони Трольс Лунд Пульсен.

Він зазначив, що цією ініціативою країни також посилають чіткий сигнал про підтримку України в довгостроковій перспективі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Канада надасть Україні допомогу для ведення бойових дій у холодну пору року на 25 млн канадських доларів (19 млн доларів США). Такожміністр оборони США Ллойд Остін оголосив про новий пакет військової допомоги для України на 200 млн доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram