ГоловнаСуспільствоВійна

У Венеції автобус із туристами впав з естакади і загорівся. Серед загиблих є українці (оновлено)

Повідомляється про мінімум 21 загиблого та 15 поранених.

У Венеції автобус із туристами впав з естакади і загорівся. Серед загиблих є українці (оновлено)
Фото: repubblica

 У Венеції автобус із туристами з’їхав зі шляхопроводу, пробив огорожу і впав поблизу залізничної станції із висоти 10 м та спалахнув. 21 людина загинула.  Про це повідомляє Repubblica.

Повідомляється, що автобус транспортної компанії La Linea, був орендований туристами у кемпінгу. За офіційними даними, внаслідок аварії 21 особа загинула і 15 отримали поранення.

На борту перебували громадяни України, Німеччини, Франції та Хорватії. Водій був італійцем.

В результаті аварії загинули четверо українців. Ще четверо дістали поранення, уточнив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко в коментарі "Інтерфакс-Україна".

"Італійська сторона завершила ідентифікацію осіб, які постраждали в ДТП поблизу Венеції. За уточненою інформацією, четверо українців загинули, четверо дістали поранення. Постраждалі громадяни отримують медичну допомогу в лікарнях Местре, Тревізо та Падуя. Загроз їхньому життю немає", - розповів Ніколенко.

У МЗС зазначили, що українські консули надають українцям консульську допомогу, контролюють їх лікування і контактують із рідними.

Новий гібридний автобус NCC, орендований для туристів із кемпінгу в Маргері, перевозив близько 40 пасажирів. Одна з версій пожежі - вибух газу в паливних баках автобуса. У найближчі кілька годин зображення з камер спостереження, спрямованих на естакаду, будуть проаналізовані, щоб краще зрозуміти динаміку падіння.

"За першими даними, слідів гальмування немає", - зазначив начальник муніципальної поліції Венеції Марко Агостіні, який приїхав на місце події.

Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом аварії.

Мер Венеції Луїджі Бруньяро написав у Twitter, що місце аварії було "апокаліптичним" і що він уже оголосив жалобу за загиблими. Прем’єр-міністерка Джорджа Мелоні також висловила співчуття через загибель людей.

Нагадаємо, раніше автобус із українцями потрапив у ДТП в Румунії. Внаслідок аварії шестеро людей були доставлені до лікарні з травмами голови, а також рук та ніг

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram