ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Один з учасників благодійної акції зі збору коштів для допомоги військовим пошкодив протез у горах

На щастя, медичної допомоги чоловік не потребував.

Один з учасників благодійної акції зі збору коштів для допомоги військовим пошкодив протез у горах
Фото: ДСНС

Поблизу карпатського озера Несамовите рятувальники допогли учаснику благодійної акції, який пошкодив протез.

Про це повідомила пресслужба ГУ ДСНС у Івано-Франківській області.

“Під час сходження до озера Несамовите у рамках акції «Не втомилися боротися та допомагати побратимам!” у одного із п’яти протезованих учасників 1963 р.н., пошкодився протез нижньої кінцівки», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для надання допомоги вирушили рятувальники гірського пошуково-рятувального відділення селища Ворохта та поста Заросляк.

Рятувальники супроводили учасника акції в задовільному стані до бази “Заросляк”, де він залишився на ночівлю. Медичної допомоги чоловік не потребував.

Ця акція має на меті зібрати 10 млн гривень для захисників. На початку вересня вересня п'ять протезованих ветеранів – Олександр Швецов, Євген Смага, Олексій Бурлаков, Анатолій Кірда, Денис Шеренговський – вирушили в похід Карпатами, щоб зібрати кошти для побратимів з 30-ї ОМБр, 95-ї ОДШБр, 1-ї танкової в/ч 1815, Луганського та Краматорського прикордонних загонів. 

У наплічниках вони несуть по десять кг баласту. Вони скидатимуть по кілограму за кожен мільйон. На зібрані кошти закупить та доставить обладнання за запитом п’яти підрозділів Фонд Сергія Притули. Долучайтеся до збору за реквізитами: 

LigPay: https://bit.ly/pf-ne-vtomylus.

Монобанка: https://send.monobank.ua/jar/5ipNSyTpy8.

Нагадаємо, американські спеціалісти розпочали навчальну місію з протезування українців в центрі реабілітації Superhumans. Протезування зможуть отримати військові та цивільні, які постраждали від війни. 

Ця місія триватиме до кінця року. В її межах відбудуться кілька етапів спільних американсько-українських навчань, протезування отримають понад 30 пацієнтів. Загальна вартість місії складає 1 млн доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram