ГоловнаСуспільствоЖиття

За три наступні роки в Україні планують запустити 63 антикорупційні цифрові продукти

Йдеться, зокрема, про електронний суд, цифрові реєстри та системи.

За три наступні роки в Україні планують запустити 63 антикорупційні цифрові продукти
Фото: Telegram/Fedorov

За три наступні роки в Україні планують запустити 63 антикорупційні цифрові продукти. 

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров

“Будуємо прозору країну — провели засідання робочої групи з антикорупційних цифрових інструментів. Це була перша зустріч міжвідомчої групи, яку створив Уряд у червні. Раніше сформували чітке спільне бачення антикорупційних заходів, зараз рухаємося за планом, який задокументували в Державній антикорупційній програмі”, - написав Федоров.

Він зазначив, що завдання — за 3 наступні роки запустити 63 цифрові продукти. За його словами, вони стосуватимуться майже більшості українців. Лише до кінця цього року планують реалізувати 14 інноваційних рішень. На черзі — електронний суд, цифрові реєстри та системи, більше послуг у застосунку та на порталі Дія. 

“Маємо перші проміжні результати роботи міжвідомчої групи. Впровадили сервіс, який скорочує час для досудового розслідування, — eCase Management System. Додали можливість вносити в Єдиний державний реєстр фізичних та юридичних осіб додаткову інформацію. Також запустили систему для моніторингу виконання антикорупційної програми”, - повідомив Федоров. 

За його словами, досвід показує, що цифрова трансформація держави має потужний антикорупційний ефект. Лише за 2 роки держава заощадила 16,3 млрд грн завдяки цифровим рішенням. Мільйони українців користуються державними послугами онлайн, ключові реєстри цифровізовані, а частина сервісів — від відкриття ФОП до отримання довідки в Дії — автоматичні. 

Міністр зауважив, що потенційний економічно-антикорупційний ефект від цифровізації становить 48 млрд грн. 

Нагадаємо, нещодавно Михайло Федоров повідомив, що послуга єОселя отримала додаткове фінансування. Послуга дає змогу українцям отримати пільговий кредит на купівлю житла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram