ГоловнаСуспільствоЖиття

Гетманцев: мережу секс-шопів викрили у приховуванні виторгу в розмірі $230 тисяч за місяць

Голова парламентського комітету зазначив, що "приємно здивований" високим попитом на таку товарну категорію.

Гетманцев: мережу секс-шопів викрили у приховуванні виторгу в розмірі $230 тисяч за місяць
Фото: facebook/Слуга Народу

Державна податкова служба в Києві звинувачує мережу секс-шопів у торгівлі  без застосування касових апаратів і оформлення працівників.

Про це повідомив у Telegram голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"Прихований виторг – понад $230 тис. на місяць. Власникам мережі та інтернет-магазину варто було б знати, що сплата податків армії під час війни є обов'язковою, навіть і особливо (якщо) продаєш інтимні товари, і так, незалежно від твого пишномовного бренда «No Taboo»", – написав він.

Гетманцев додав, що "приємно здивований" високим попитом на таку товарну категорію.

На сайті компанії "No Taboo" зазначається, що їй понад 15 років. Наразі вона складається з мережі понад 45 бутиків у різних містах України. Ще 10 магазинів працюють за франчайзингом.

Оновлено. Мережа No Taboo до кінця року сплатить 7,8 млн грн податків за працівників. Про це заявила в коментарі власниця бренду Анжела Запорожець. Вона наголосила, що компанія успішно пройшла податкову перевірку і  офіційно працевлаштувала 150 осіб.

"Ми успішно пройшли цю перевірку, були призначені незначні штрафи – від 340 до 1000 грн за відсутність РРО із вимогою встановити їх до жовтня цього року. Тут все справедливо”, - розповіла Запорожець.

Вона пояснила, що після того як бізнес довелося релокували з Києва до Львова, а потім знову повертати магазини до столиці, компанія не встигла своєчасно оплатити ліцензію на встановлення РРО.

"Враховуючи, що ми втратили офіс – він згорів у березні 2022 року разом із цією апаратурою, – нам довелося відновлювали всю базу по торговельних точках, котрі ми вивезли на початку війни з Києва до Львова, а згодом повернули назад. Це забрало багато часу. Але при перевірці ми підтвердили рахунками, що ліцензії на РРО були придбані. Перевіряльники взяли це до уваги й врахували", – розповідає власниця секс-шопів.

Нагадаємо, українська влада не планує підвищення податків до кінця війни, окрім повернення їх на довоєнний рівень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram