ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ повідомила про підозру черговому клірику УПЦ МП: мав портрет Гітлера і водночас хотів "поновлення" СРСР

Іподиякон був прихильником нацизму, але водночас пропагував ідеї “поновлення” Радянського Союзу.

СБУ повідомила про підозру черговому клірику УПЦ МП: мав портрет Гітлера і водночас хотів "поновлення" СРСР
Фото: Пресслужба СБУ

СБУ повідомила про підозру іподиякону УПЦ МП з Черкаської області. Він закликав Росію захопити всю Україну та виправдовував російську збройну агресію.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Чоловік у спілкуванні з парафіянами та своїми знайомими неодноразово вихваляв вище військово-політичне керівництво Росії і особисто Путіна, героїзував Кадирова та виправдовував воєнні злочини росіян.

“Як виявилося у ході розслідування, іподиякон був прихильником нацизму і водночас пропагував ідеї “поновлення” Радянського Союзу”, – повідомили в СБУ.

Під час обшуків за місцями проживання фігуранта виявлено комп’ютерну техніку з матеріалами ворожої пропаганди, а також заборонену символіку та друковані видання з нацистською та комуністичною символікою.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили клірику про підозру за ч. 1 та ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Фото: Пресслужба СБУ

Фото: Пресслужба СБУ

-numeric: normal; font-variant-east-asian: normal; font-variant-alternates: normal; vertical-align: baseline; white-space-collapse: preserve;">

Фото: Пресслужба СБУ

Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину, чоловіку загрожує до восьми років тюрми.

Нагадаємо, СБУ відкрила провадження щодо настоятеля храму УПЦ (МП), який допомагав росіянам під час окупації Київської області. Йдеться про Віктора Талька, настоятеля храму в Бородянці. Перевіряються дані про його можливе сприяння росіянам у примусовому вивезенні до Білорусі майже 100 мешканців області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram