На території Нижньої лаври комісія знайшла портрети російських імператорів

Сьогодні комісія заповідника опечатала 3 приміщення на території Нижньої лаври. При цьому зафіксоване повне ігнорування санітарних та протипожежних норм представниками московського патріархату.

На території Нижньої лаври комісія знайшла портрети російських імператорів
Фото: Telegram/Tkachenko.ua

На території Нижньої лаври комісія Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" знайшла портрети російських імператорів. 

Про це повідомив міністр культури Олександр Ткаченко

“Лавра в користування УПЦ МП – це портрети російських імператорів, які, напевне, «охороняли» Монастир. Все це вже не дивує”, – йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що комісія Заповідника сьогодні, 6 липня, зайшла на територію Нижньої лаври, провела огляд та опечатування 3-х приміщень: 70 (Резиденція Митрополита Онуфрія), 69, 71. 

Комісія зауважила повне ігнорування санітарних та протипожежних норм. 

Нагадаємо, нещодавно суд відхилив апеляційну скаргу УПЦ МП стосовно Києво-Печерської лаври: представники московського патріархату не мають права перешкоджати роботі комісії Мінкультури на території Лаври.

4 липня представники московського патріархату не дали Комісії Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" перевірити та опечатати вивільнені корпуси на території Нижньої лаври. В.о. голови заповідника заявив, що керівництво тепер вимушене звернутись до правоохоронців, щоб держава змогла використовувати це майно за призначенням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram