ГоловнаСуспільствоВійна

Росіяни обстріляли центр Краматорська на Донеччині. Є жертви і поранені від влучання по кафе (оновлено)

Також росіяни обстріляли Костянтинівку.

Росіяни обстріляли центр Краматорська на Донеччині. Є жертви і поранені від влучання по кафе (оновлено)
Фото: Андрій Єрмак

Сьогодні, 27 червня, приблизно о 19:32 російська армія обстріляла центр Краматорська Донецької області.

Про це повідомив начальник Донецької ОВА Павло Кириленко. Окупанти поцілили в районі закладу громадського харчування, де було "велике скупчення людей".

"Дані про постраждалих та руйнування встановлюють. На місці події розгорнули оперативний штаб, всю необхідну допомогу надаватимуть пораненим", – розповів Кириленко.

Оновлення 29 червня 7:35. Кількість жертв зросла до 12. Поранених – 65. Рятувально-пошукові роботи завершені, повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко

"Друга доба пошуково-рятувальної операції у Краматорську. Близько 4:00 рятувальники деблокували ще одне тіло. Тож кількість загиблих наразі зросла до 12 осіб. Всі ідентифіковані", – йдеться у повідомленні. 

Оновлення 16:57. Кількість загиблих зросла до 11, повідомив мер Гончаренко.

Оновлення 12:29. Кількість жертв зросла до 10, повідомили правоохоронці. Серед загиблих – троє дітей. 

Оновлення 9:45. Рятувальники дістали з-під завалів кафе тіло хлопця. Про це повідомив у Facebook мер Краматорська Олександр Гончаренко. Кількість жертв зросла до девʼяти. 

Оновлення 28 червня 9:30. Серед 60 поранених під час атаки – українська письменниця, імʼя якої родина поки просить не поширювати, та журналістка Каталіна Гомес. Також поранені троє колумбійців – письменник Гектор Абад, політик Серхіо Харамільо та журналістка Каталіна Гомес, зазначає Kramatorsk Post.

Оновлено 7:00 28 червня. З-під завалів зруйнованої будівлі кафе, куди вчора поцілили росіяни, деблоковано тіла вісьмох загиблих людей. Серед них – троє дітей , двоє – 2008 року народження і одна – 2011-го. Розбір завалів триває, повідомили у ДСНС України. Ще 60 людей поранені, повідомив генеральний прокурор. 

Оновлено 23:43: Голова Донецької ОВА Павло Кириленко повідомив про чотирьох загиблих та 42 поранених, серед них дитина.

Оновлено 22:22: Як повідомили в Нацполіції, станом на 22:00 у Краматорську внаслідок російського обстрілу загинуло троє людей, у тому числі дитина, ще 42 отримали поранення. Розбір завалів триває.

Оновлено 21:29: Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що внаслідок російського удару загинуло дві особи, 22 травмовані, з них одна дитина. Пошкоджені будівлі закладу харчування та декілька приватних будинків.

Триває розбір завалів. За наявною інформацією, там можуть знаходитися люди.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак уточнив, що по Краматорську завдали ракетного удару. Ще один ракетний удар завдали по с. Біленьке.

Кириленко також розповів, що армія РФ о 19:10 обстріляла місто Костянтинівка на Донеччині. По місту вдарили, попередньо, з артилерії, одна людина поранена.

Нагадаємо, загарбники накрили вогнем Оріхівський район Запорізької області, є загиблий та декілька поранених.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram