ГоловнаСуспільствоВійна

Правоохоронці підозрюють настоятеля храму на Харківщині у підтримці російської агресії

Настоятель дякував Росгвардії та російським пропагандистам.

Правоохоронці підозрюють настоятеля храму на Харківщині у підтримці російської агресії
Фото: Пресслужба ГУ Нацполіції у Харківській області

Співробітники поліції заочно повідомили 46-річному настоятелю храму у Харківській області про підозру у підтримці російської агресії.

Про це повідомила пресслужба ГУ Нацполіції у Харківській області.

“Зловмисник записав кілька відеоматеріалів з власним виступом, на яких він зі стягом “Русь триєдина” висловлює слова подяки російському каналу за БПЛА із зазначенням, що отримане буде доставлено 49-ій бригаді, яка знаходиться на передовій лінії фронту”, – повідомили в поліції.

Крім того, настоятель православного храму “Олександра Невського” УПЦ МП створив разом із представниками збройних формувань РФ відео, де висловлює слова подяки Росгвардії.

“Нехай збереже вас Господь Бог, ми молитимемося і пам'ятатимемо ваші добрі справи”, – сказав настоятель.

Священника підозрюють у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без неї.

Нагадаємо, співробітники Держприкордонслужби виявили у Київській області ще одного проросійського попа – десятого за цей рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram