ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві стався вибух у 16-поверхівці. Кількість загиблих зросла (оновлено)

За попередніми даними, вибухнув газ. 

У Києві стався вибух у 16-поверхівці. Кількість загиблих зросла (оновлено)
Фото: КМВА

У Києві в 16-поверховому житловому будинку стався вибух, спричинений, за попередніми даними, витоком газу. Станом на 12:24 кількість загиблих зросла з двох до трьох – рятувальники дістали тіло жінки, повідомив мер Віталій Кличко. 

Поранені пʼятеро (троє госпіталізовані), врятовані 18. Ще пʼятьом надали психологічну допомогу. Інформацію про вибух оприлюднили в КМВАполіції міста та КМДА. О 8:10 пожежу локалізували. Станом на 12:26 рятувальні роботи тривають.

Фото: Пресслужба Київської міської прокуратури

Фото: EPA/UPG
Фото: EPA/UPG

"За оновленою інформацію внаслідок вибуху в багатоповерхівці в Києві загинуло 2 людини, ще 5 постраждали. Врятовано 18 осіб. Наразі проводиться демонтаж пошкоджених конструкцій за допомогою автокранів", – повідомили в МВС. 

О 10:00 рятувальники евакуювали з будинку жінку.  Їй надається перша медична допомога.

Вибух стався о 03:45 у 16-типоверховому будинку по вул. Малишка. Попередньо, вибух спричинив витік газу, внаслідок чого сталось руйнування на сьомому та восьмому поверхах, загорання на площі 250 м.кв. Зруйновано чотири квартири. Пошкоджено, за попередніми даними, ще шість. 

Наразі врятували 18 мешканців. З усіх непошкоджених помешкань людей евакуювали. 

За фактом події слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу України – порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки, що спричинило загибель людей.

Мер Києва Віталій Кличко також повідомив, що станом на 6:35, під завалами в пошкодженій частині будинку рятувальники виявили тіло одного загиблого. Пошуково-рятувальні роботи тривають. Причини вибуху зʼясовують фахівці.

Фото: КМВА

Фото: КМВА

Як уточнили в Державній службі з надзвичайних ситуацій, вибух стався о 3:45 на вулиці Малишка на сьомому поверсі "з подальшим руйнуванням конструкцій".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram