ГоловнаСуспільствоВійна

Росіяни підтягують до Бахмута десантників, мотострілків та спецпризначенців, - Череватий

Ворог втратив за добу у цьому районі 92 окупантів вбитими та 156 отримали поранення.

Росіяни підтягують до Бахмута десантників, мотострілків та спецпризначенців, - Череватий
Бахмут, квітень
Фото: "Український свідок"

На сході України епіцентром боїв залишається Бахмут.

Про це в ефірі телемарафону заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

"Бахмут залишається головною, авторитетною ціллю для агресора. Він, крім угруповання "Вагнера", підтягує туди повітряно-десантні підрозділи, мотострілецькі підрозділи, а також деякі спеціальні підрозділи", - зазначив речник.

За словами Череватого, на Бахмутському напрямку за добу відбулося 17 боєзіткнень. Ворог втратив 92 окупантів вбитими та 156 отримали поранення. Крім того, українські військові за добу знищили у районі Бахмута кілька одиниць техніки росіян, 13 польових складів з боєприпасами та збили 5 безпілотників.

Також Череватий зазначив, що на Лиманському напрямку окупанти ослабили штурми.

"Вони намагалися проводити 5-7 атак на Лимансько-Куп'янському напрямку, останні дві доби ми спостерігаємо, що вони спроможні лише одну атаку провести. Цієї доби вони намагалися у районі Білогорівки штурмувати наші підрозділи, але зазнали втрат і відступили", - наголосив Череватий.

Нагадаємо, що за даними британської розвідки, влада Російської Федерації продовжує вважати захоплення Бахмута ключовою терміновою метою у війні проти України.

За словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, на Бахмутському напрямку тривають дуже жорсткі бої. Тут Росія збільшила присутність своїх військ на декілька тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram