ГоловнаСуспільствоВійна

Шукали інформацію про контрнаступ ЗСУ: Служба безпеки затримала на Харківщині двох ворожих інформаторів

Зловмисниками виявились чоловік і жінка з Вовчанська.

Шукали інформацію про контрнаступ ЗСУ: Служба безпеки затримала на Харківщині двох ворожих інформаторів
Фото: СБУ

Служба безпеки затримала ще двох поплічників агресора під час стабілізаційних заходів на звільнених територіях Харківської області. Зловмисниками виявились знайомі між собою чоловік та жінка з Вовчанська, які приховано збирали інформацію про місця базування та переміщення Сил оборони у прикордонному районі.

Про це СБУ повідомляє у Telegram.

Зазначається, що зловмисники також фіксували наслідки російських ракетно-артилерійських обстрілів регіону. Отриману інформацію передавали своєму родичу, який проживає в РФ. Розвіддані потрібні були окупантам для планування та підготовки повторних повітряних ударів по українських об’єктах.

Співробітники СБУ встановили місцезнаходження і затримали обох зловмисників під час виконання ними ворожого завдання. У ході обшуків у затриманих виявлено мобільні телефони, які вони використовували для листування з агресором.

Наразі фігурантам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану). Зловмисники перебувають під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Харківській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Нагадаємо, СБУ затримала інформатора росіян, який збирав розвіддані про оборону Південноукраїнської АЕС. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram