ГоловнаСуспільствоВійна

Блінкен зустрівся з Лавровим у кулуарах G20 у Нью-Делі (оновлено)

Незапланована розмова тривала близько 10 хвилин.

Блінкен зустрівся з Лавровим у кулуарах G20 у Нью-Делі (оновлено)
Ілюстративне фото
Фото: EPA/UPG

Державний секретар США Ентоні Блінкен зустрівся зі своїм російським колегою, міністром закордонних справ Сергієм Лавровим на полях G20 у Нью-Делі, повідомляє офіційний представник Держдепу.

Зустріч відбувається на тлі високої напруженості навколо України, а також призупинення Росією Нового договору про ядерну зброю СНО, пише CNN.

Блінкен і Лавров розмовляли приблизно 10 хвилин. У розмові Блінкен закликав Росію звільнити Пола Уілана ( громадянин США, колишній морський піхотинець, засуджений в Росії в 2020 році за звинуваченням у шпигунстві) та відновити участь у СНО-III, а також підкреслив підтримку США Україною, повідомляє джерело.

Зустріч Блінкена та Лаврова була незапланованою: держсекретар США сам підійшов до росіянина на полях зустрічі міністрів закордонних справ G20 у Нью-Делі.

Оновлено. Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив, що зустрівся з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у четвер на полях G20 у Нью-Делі.

“Я закликав Росію скасувати своє безвідповідальне рішення та повернутися до виконання Нового Договору про скорочення стратегічних озброєнь, який накладає обмеження на ядерні арсенали Сполучених Штатів і Російської Федерації. Взаємне дотримання в інтересах обох наших країн Це також те, чого люди в усьому світі очікують від нас як ядерних держав”, – сказав він на пресконференції в четвер у Нью-Делі.

Також Блінкен сказав Лаврову, що США будуть готові співпрацювати з Росією з питань контролю над стратегічними ядерними озброєннями, “незалежно від того, що ще відбувається у світі та в наших відносинах”.

Держсекретар Сполучених Штатів закликав Росію припинити війну в Україні та розпочати переговори, підтвердивши підтримку України США.

 

Нагадаємо, напередодні держсекретар США заявляв, що не планує зустрічей ні з міністром закордонних справ Росії, ні з міністром закордонних справ Китаю під час саміту G20 у Нью-Делі. Востаннє безпосередньо Блінкен і Лавров зустрічались перед вторгненням Росії в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram