ГоловнаСуспільствоВійна

Уночі росіяни вчинили чергову атаку, є влучання і жертви (доповнено)

У Павлограді є пошкодження підприємства і житлових будинків. 

Уночі росіяни вчинили чергову атаку, є влучання і жертви (доповнено)
Атака на Павлоград
Фото: Сергій Лисак у Telegram

Цієї ночі російська армія вчинила чергову атаку ракетами. З 01:40 до 03:45 16 лютого противник здійснив пуски крилатих ракет повітряного та морського базування, керованих авіаційних та протикорабельних ракет, повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у Телеграм. 

Ворог випустив 36 ракет (12 крилатих ракет повітряного базування Х-101/555, 8 крилатих ракет морського базування “Калібр”, 12 крилатих протикорабельних ракет повітряного базування Х-22, 3 керовані авіаційні ракети Х-59/31, 1 протикорабельна ракета “Онікс”). Для пусків використано літаки стратегічної авіації Ту-22М3 та Ту-95мс з району Курська та акваторії Каспійського моря відповідно, літаки тактичної авіації Су-35 з району тимчасово окупованого Мелітополя та носії крилатих ракет в акваторії Чорного моря.  

"Силами та засобами Збройних Сил України знищено 14 крилатих ракет та 2 керовані авіаційні ракети", – зазначив Залужний. 

Є влучання на Півночі, Заході, а також у Дніпропетровській та Кіровоградській областях, додав голова Офісу президента Андрій Єрмак.

"Росіяни дещо змінили тактику. Вони проводять активну розвідку, застосовують фальш-цілі. Але ППО впоралася з більшістю ворожих ракет та БПЛА", – написав він. 

У Дніпропетровській області окупанти атакували Павлоград. За оновленими даними від ДСНС, там загинула літня жінка, восьмеро людей були поранені. 

Двох поранених госпіталізували – 79-річного чоловіка та 37-річну жінку. Їхній стан лікарі оцінюють як середньої тяжкості. 

"Внаслідок влучання у місті пошкоджено промислове підприємство. Там виникла пожежа, яку рятувальники вже ліквідували. Також зруйновано 7 приватних будинків та ще 50 – понівечені. Наслідки атаки наразі уточнюються", – зазначили рятувальники. 

Нагадаємо, протягом декількох днів до цієї атаки росіяни запускали повітряні кулі з кутовими відбивачами. Ймовірно, вони робили це для розвідки та відволікання ППО. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram