ГоловнаСуспільствоВійна

Російський військовий отримав підозру у справі про наказ розстріляти авто з цивільними на Київщині (оновлено)

У результаті його наказу 3 особи загинули на місці, ще 5 осіб, з яких 1 малолітня дитина, отримали поранення.

Російський військовий отримав підозру у справі про наказ розстріляти авто з цивільними на Київщині (оновлено)
Фото: Нацполіція України

Українські правоохоронці повідомили про підозру командиру батальйону танкової бригади ЗС РФ, який наказав розстріляти авто з цивільними на Київщині навесні 2022 року. При цьому українським правоохоронцям вдалося ідентифікувати всіх російських військових, які розстріляли 10 цивільних автомобілів на Київщині. Загалом тоді 13 людей загинули, 6 отримали поранення.

Про підозру російському військовому повідомив Офіс Генпрокурора України

“За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора командиру батальйону 5-ї окремої гвардійської танкової Тацинської Червонопрапорної, ордена Суворова бригади 36-ї загальновійськової армії Східного військового округу збройних сил РФ повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України)”, - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, з 24 лютого по 31 березня 2022 року у період окупації ЗС РФ частини Київщини російський командир, перебуваючи з підлеглими військовослужбовцями на 27 км автодороги Київ - Чоп біля с. Мила Бучанського району неподалік автозаправних станцій UPG та «БРСМ», віддавав їм злочинні накази проти цивільного населення.

Зазначається, що 4 та 7 березня 2022 року, виконуючи такий наказ, підпорядковані командиру батальйону військовослужбовці ЗС РФ, особи яких на цей час встановлюються, з автоматичної стрілецької зброї розстріляли чотири легкові авто. У них перебувало 12 цивільних осіб, з них двоє малолітніх дітей, які намагались виїхати з окупації.

У результаті цього 3 особи загинули на місці, 5 осіб, з яких 1 малолітня дитина, отримали вогнепальні тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

ОНОВЛЕНО. Українські правоохоронці також повідомили, що ідентифікували російських військових, які розстріляли 10 цивільних автомобілів на Київщині.

7 березня окупанти обстріляли колону з 14-15 транспортних засобів. Під вогнем опинилися перші три автомобілі.

Кадри розстрілу автомобіля, який їхав одним із перших в колоні, облетіли весь світ. У машині знаходилася сім’я із 7-річною дитиною, а також їхня сусідка. Мати дитини загинула відразу внаслідок обстрілу. Батько, намагаючись врятувати сина, вийшов із машини з піднятими руками. Його розстріляли російські військові на очах у хлопчика. Жінку з дитиною забрали окупанти. Вони були впевнені, що їх ведуть на розстріл, але в останній момент їх відпустили.

У ході досудового слідства встановлено, що російські військові – з 4 по 25 березня – розстріляли 10 транспортних засобів. У результаті 13 людей загинули, шестеро - отримали поранення.

Нагадаємо, у листопаді 2022 року Прилуцька окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо російського військового, котрий розстріляв на Чернігівщині автомобіль з родиною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram