ГоловнаСуспільствоВійна

Володимир Зеленський побував із візитом у Бахмуті (оновлено)

Президент зустрівся з українськими захисниками. 

Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський 20 грудня прибув із візитом до Бахмута. Це місто Донецької області, де ведуться запеклі бої з окупантами.

Інформацію про візит підтвердили в Офісі президента. За наданою інформацією, Зеленський у Бахмуті зустрівся із українськими захисниками, провів їх нагородження. 

"Фортеця Бахмут. Наші. Непокірні перед ворогом. Які своєю хоробрістю доводять, що ми вистоїмо і свого не віддамо. Україна пишається вами. Я пишаюсь! Дякую за мужність, стійкість та міцність, яку демонструєте у відбитті ворожих атак", – зазначив президент у Телеграм.

Фото: ОПУ

Речник президента Сергій Никифоров згодом додав у фейсбук, що Володимир Зеленський відвідав передові позиції однієї з механізованих бригад, особовий склад якої протистоїть ворогу на підступах до міста. Глава держави заслухав доповідь командира про оперативну обстановку, матеріально-технічне забезпечення та пропозиції щодо подальших дій.

"Перебуваючи в районі ведення бойових дій, Володимир Зеленський подякував українським воїнам за мужність, стійкість і міцність, які вони демонструють, відбиваючи атаки ворога. Президент вручив військовослужбовцям державні нагороди. Їх отримали воїни механізованих, мотопіхотних, гірсько-штурмових, танкових, артилерійських та аеромобільних підрозділів. Глава держави та присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять героїв, які назавжди залишилися на полі бою", – повідомив він. 

Оновлено. Українські військові в Бахмуті передали президенту прапор України з проханням передати його "побратимам в Америці".

"За зброю?" - запитав Зеленський і додав: "Усе передамо".

Фото: ОПУ

"У нас непроста ситуація, ворог збільшує свою чисельність. Ми передамо Конгресу США, президентові вдячність за їхню підтримку", - сказав він в ефірі телеканалу FREEDOM, передає "Інтерфакс-Україна".

"Мені здається, що бахмутські герої повинні отримати те саме, що й будь-яка людина. Їхні діти, сім'ї: щоб у них було все нормально, було тепло, було здоров'я. Хочеться побажати, щоб було світло, але така ситуація, що світло то є, то немає. Головне, щоб світло було всередині", - додав Зеленський.

Фото: ОПУ

Фото: ОПУ

Фото: ОПУ

Фото: ОПУ

Фото: ОПУ

Фото: ОПУ

Фото: ОПУ

Фото: ОПУ

Фото: ОПУ

Фото: ОПУ

Фото: ОПУ

Фото: ОПУ

Фото: ОПУ

Фото: ОПУ

Попередній візит на лінію фронту в Донецькій області президент України здійснив у День ЗСУ, 6 грудня. Він записав відеопоздоровлення із Днем Збройних сил України біля вʼїзду до Словʼянська.

Командні пункти та позиції українських військових біля Бахмута Зеленський відвідував у червні.

Зараз Бахмут є однією з найгарячіших точок фронту. Українські військові щоденно відбивають атаки росіян, місто також зазнає постійних обстрілів. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram