ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ проводить обшуки у церквах УПЦ МП в Харкові, - Суспільне (уточнено)

Проведення слідчих заходів підтвердив речник Управління СБУ в Харківській області.

СБУ проводить обшуки у церквах УПЦ МП в Харкові, - Суспільне (уточнено)
Слідчі дії на території одного з храмів Харкова
Фото: Суспільне Харків

Сьогодні, 10 грудня, у харківських храмах Української православної церкви Московського патріархату почалися обшуки. На території працюють люди з розпізнавальними знаками СБУ.

Про це повідомляє Суспільне Харків з посиланням на очевидців.

"Силовиків помітили, зокрема, на території Свято-Покровського чоловічого монастиря у центрі Харкова", - йдеться у повідомленні.

Суспільне повідомляє, що проведення обшуків його кореспондентам підтвердив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула. Надати коментар щодо причин обшуків він обіцяє впродовж дня, коли слідчі дії будуть завершені.

Уточнено. Пізніше Управління СБ України у Харківській області у повідомило, що йдеться про такі об'єкти Харківської єпархії як Свято-Покровський чоловічий монастир, Свято-Благовіщенський кафедральний собор, Свято-Казанський храм, храм ікони «Взискання загиблих», Свято-Успенський храм, Свято-Петро-Павлівський храм, Свято-Миколаївський храм, Свято-Валентинівський храм, Ольгінський храм, храм цариці Тамари, Свято-Архангело-Михайлівський храм, храм Георгія Переможця, Свято-Володимирський храм, а також Свято-Вознесенський кафедральний собор Ізюмської єпархії УПЦ (МП).

В українській спецслужбі наголошують, що заходи проводяться за безпосередньої участі представників церкви, спільно з Національною гвардією та Державною прикордонною службою України - у межах системної роботи Служби безпеки України з протидії підривній діяльності російських спецслужб у нашій державі.

Правоохоронці проводять огляд території та приміщень для виявлення осіб, які можливо причетні до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України та предметів, заборонених до обігу.

Враховуючи збройну агресію РФ, зазначені заходи проводяться для унеможливлення використання релігійних громад як осередку "русского мира" та убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.

Нагадаємо, під час рейдів на об'єктах УПЦ (МП) у Київській та Херсонській областях Служба безпеки України виявила підозрілих осіб, незареєстровану зброю, російські агітки, прапор і золотий герб Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram