ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ повідомила про підозру очільнику т.зв. міністерства "ДНР", який сприяв захопленню понад 20 лікарень Маріуполя

Він входить до найближчого оточення ватажка терористів – Пушиліна.

СБУ повідомила про підозру очільнику т.зв. міністерства "ДНР", який сприяв захопленню понад 20 лікарень Маріуполя
Фото: СБУ

У ході слідчо-оперативних дій кіберфахівці СБУ викрили незаконну діяльність так званого міністра охорони здоровʼя терористичної організації "ДНР".

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

 

Встановлено, що він входить до найближчого оточення ватажка терористів – Пушиліна, який безпосередньо сприяв його призначенню на "міністерську посаду". 

"Серед основних завдань "чиновника" було поширення окупаційного режиму у медичній галузі на тимчасово окупованій території регіону", – інформує спецслужба.

Після початку повномасштабного вторгнення він також організував примусове переведення на баланс підконтрольного РФ "минздраву" більше ніж 20 захоплених медзакладів у Маріуполі, Волновасі та Мангуші. 

За даними слідства, до незаконної діяльності "посадовець" залучив своїх підлеглих: керівників "юридичного відділу" та завідувачку "сектору громадської служби і кадрів" псевдоміністерства.

Наразі Служба безпеки ідентифікувала ворожих поплічників з фейкового відомства, задокументувала злочинні дії та встановила їх місця перебування.

Слідчі СБУ вже повідомили їм про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) КК України.

Тривають комплексні заходи для притягнення винних до відповідальності за злочини проти України.

Нагадаємо, ДБР завершило спецрозслідування стосовно голови одного з фейкових судів "ДНР". У 2014 році суддя свідомо підтримав терористичну групу псевдоутворення і сприяв утворенню окупаційної "судової влади".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram