ГоловнаСуспільствоВійна

Чехія прийматиме на лікування більше постраждалих внаслідок війни українців, – МОЗ

Чехія також допоможе із протезуванням для постраждалих українців.

Чехія прийматиме на лікування більше постраждалих внаслідок війни українців, – МОЗ
Фото: Пресслужба МОЗ

Керівництва МОЗ України та Чехії провели зустріч, на якій, зокрема, обговорювались питання лікування постраждалих через війну українців.

Про це повідомила пресслужба МОЗ.

“Наша мета – щоби якомога більше українців отримали кваліфіковану допомогу та якомога швидше відновились, отримали протези, пройшли реабілітацію. Як Міністерство ми прагнемо відправити на лікування за кордон у межах програми медичної евакуації Європейської Комісії та напряму, завдяки співпраці безпосередньо з урядами Європейських країн”, – повідомив голова МОЗ Віктор Ляшко.

Також сторони обговорили інтеграцію України в європейський медичний простір, розвиток компетенцій українських лікарів та післядипломна освіта.

Міністр охорони здоров’я Чехії Властіміл Валек зазначив, що Чехія має можливість приймати на лікування більше постраждалих. Це стосується і забезпечення протезування. 

Окрім того, нагадали у МОЗ, найближчими роками Україна має інтегруватися в європейський медичний простір. Тому українське законодавство та практики наближаються до принципів ЄС, зокрема у сфері інфекційних хвороб, служб крові, трансплантації тканин і клітин, впливу тютюну, а також захисту даних для лікарських засобів.

Нагадаємо, російські загарбники за період з лютого пошкодили понад 1 тисячу медичних закладів в Україні та вбили 29 цивільних лікарів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram