ГоловнаСуспільствоВійна

Перша група українських військових незабаром поїде на лікування до Нідерландів

Наступного року програма буде продовжена.

Перша група українських військових незабаром поїде на лікування до Нідерландів
Кайса Оллонгрен
Фото: Твіттер Netherlands at NATO

Міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен зазначила, що перша група українських військових має відправитися на лікування до країни вже на початку листопада.

Про це вона повідомила в інтерв’ю Армія.Inform.

«Наразі ми очікуємо, що перша група українських військовослужбовців вирушить до Нідерландів на початку наступного місяця. Наступного року ми також маємо намір надати допомогу пораненим українським військовим», - сказала вона.

Оллонгрен зазначила також, що Нідерландам, та й усій Західній Європі «пощастило» не знати такої війни, яка зараз відбувається в Україні.

«Кожна війна дає уроки, які варто вивчити, незалежно від того, наскільки серйозним є збройний конфлікт сам собою. Нам пощастило в Нідерландах і, власне, в Західній Європі, що ми не зазнали війни такого типу, яку ми бачимо в Україні сьогодні. Тож ми прискіпливо стежимо за розвитком подій, тактикою та використанням матеріальних засобів і намагаємося включити те, що бачимо й навчальні власні тренування. Таким чином бойовий досвід ЗСУ може сприяти нашим адаптаційним і військовим можливостям", - додала міністр.

Нагадаємо, що Нідерланди планують посилити військову допомогу Україні. Зокрема Україна отримає від Нідерландів ракети для систем ППО і ПРО на суму 15 млн євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram