ГоловнаСуспільствоВійна

Вибух на Кримському мосту є проявом конфлікту між російськими силовиками, – Подоляк

"Ми є свідками початку в Росії масштабних негативних процесів". 

Вибух на Кримському мосту є проявом конфлікту між російськими силовиками, – Подоляк
Фото: Влад Кузніченко

На думку радника голови Офісу президента Михайла Подоляка вибух на Кримському мосту є проявом конфлікту між російськими силовиками.

Про це він заявив у коментарі Українській правді.

“Безумовно, ми є свідками початку в Росії масштабних негативних процесів. Різко впала керованість серед силовиків, почалися потужні конфлікти серед російських спецслужб, всі шукають винних в військових поразках, хочуть переформатувати найближче оточення пана Путіна і зайняти інші посади. Або арештувати тих чи інших генералів”, – зазначив він.

Подоляк зазначив, що фура, яка здетонувала, за всіма ознаками заїхала на міст з боку РФ. Тож відповіді, на його думку, потрібно шукати саме в Росії.

На його думку, логістика підриву, синхронізація з паливним ешелоном, обсяг знищеного дорожного полотна вказують на російський слід.

“Наразі в цьому яскравому інциденті ми вбачаємо загострення конфлікту між військовими та силовимих структурами Росії та його вихід з-під контролю Кремля”, – заявив Подоляк.

Він вважає, що російська верхівка шукає винних за поразки на фронті, а ФСБ та власники ПВК ведуть кампанію за звільнення військового керівництва – міністра Сергія Шойгу та глави Генштабу Валерія Герасимова.

“Підрив мосту ж – особистого проєкту Путіна – не тільки підриває позиції ФСБ, які дозволили цьому статися, але і дає алібі військовим за системні поразки на півдні України. Мовляв, через провал ФСБ рухнула вся логістика тилового забезпечення і підвозу резервів”, – переконаний Подоляк.

Нагадаємо, на Кримському мосту виникла пожежа, загорілися цистерни з пальним та була зруйнована частина дорожнього полотна. Рух Кримським мостом повністю був зупинений, на АЗС півострова утворилися величезні черги.

Слідчий комітет Росії повідомив про загибель 3 людей унаслідок вибуху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram