ГоловнаСуспільствоВійна

Росія може готувати атаку хімічною зброєю та операцію з використанням форми нацполіції на півдні України, – джерела

До Херсона прибула партія хлорпікрину. 

Росія може готувати атаку хімічною зброєю та операцію з використанням форми нацполіції на півдні України, – джерела
Ілюстративне фото
Фото: EPA/UPG

Російські війська можуть використати проти України хімічне озброєння. Джерела LB.ua у розвідці повідомили про фіксацію прибуття партії хімічних отруйних речовин (хлорпікрину) у Херсон. Частина – у транспортних контейнерах, решта – у вигляді споряджених боєприпасів. Разом з цим, 19 вересня в районі с. Дорожнянка (Запорізька область) було зафіксовано використання хлорпікринової гранати К-51.

З перевірених джерел стало відомо, що у с. Снігурівка (Миколаївська область) окупаційні сили здійснюють проникнення до приміщень, що належать Національній поліції України та забирають поліцейський однострій.

Джерела стверджують, що російські окупаційні війська можуть готувати атаку із використанням хімічної зброї проти Сил оборони на півдні України та паралельно з цим здійснити злочин “під чужим прапором” з використанням поліцейського однострою.

Згодом очільник організації "Невідомий патріот" Євген Строкань у твіттері повідомив, що по його позиції застосували хімічну зброю. 

"По моїй позиції застосували хімічну зброю. Це не прикол. Медики кажуть, що штука не смертельна, але пацанам тяжко. Через кастрованість «цивілізованого» світу ми колись дочекаємся зорін", – зазначив він. 

Хлорпікрин – хімічна сполука, яка використовується як антимікробний засіб широкого спектру дії, фунгіцид, гербіцид, інсектицид і нематицид. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram