ГоловнаСуспільствоВійна

З початку серпня з небезпечних регіонів України евакуювалося майже 35 тисяч людей

Третина з них – діти.

З початку серпня з небезпечних регіонів України евакуювалося майже 35 тисяч людей
Евакуація з Донеччини.
Фото: Павло Кириленко/Донецька ОВА

Від початку серпня з небезпечних регіонів України евакуювалось близько 35 тисяч цивільних громадян, третина з них – діти.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі телеканалу “Рада”.

“Люди масово їдуть з Донеччини, де оголошена обов’язкова евакуація. А також – з Херсонщини, Луганщини, Харківщини, Запорізької області”, – зазначила вона.

Вона наголосила, що майже 10 тисяч евакуйованих за серпень – це діти.

“Врятувати дітей від небезпеки – обов’язок держави та кожного дорослого. Саме тому я не втомлююсь закликати: не наражайте дітей на ризик, виїжджайте. Будьте відповідальними батьками, опікунами, вихователями! На вас разом з дітками чекають у багатьох безпечних регіонах!”, – звернулася Ірина Верещук до мешканців прифронтових регіонів та ТОТ.

Нагадаємо, Верещук очолює Координаційний штаб по обов’язковій евакуації з Донеччини, який створено рішенням Кабінету Міністрів за ініціативи Мінреінтеграції.

2 серпня Кабінет міністрів ухвалив рішення про обов'язкову евакуацію населення з Донецької області.

До осінньо-зимового періоду на Донеччині має залишитися не більше 235 тис. населення, задіяних у процесі оборони й підтримки роботи критичної інфраструктури, інші всі повинні евакуюватися. До 24 лютого на Донеччині постійно проживали 1 млн 670 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram