ГоловнаСуспільствоВійна

ДБР викрило на держзраді двох посадовиць кримінально-виконавчої служби

Одну з них затримано на Одещині.

ДБР викрило на держзраді двох посадовиць кримінально-виконавчої служби
Фото: dbr.gov.ua

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру в державній зраді заступниці начальника відділу з організаційно-штатної роботи Департаменту з питань виконання покарань Міністерства юстиції та начальниці одного із відділів "Дар’ївської виправної колонії №10".

Про це повідомила пресслужба ДБР.

"Під час окупації Херсонської області остання перейшла на бік ворога та зайняла посаду у створеному окупантами так званому «управлінні служби виконання покарань по Херсонській області». Вона «зливала» окупантам інформацію про українських правоохоронців, яку їй передавала її подруга з кадрового департаменту Мін'юсту", - йдеться в повідомленні.

Наразі обом чиновницям повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу). Їм загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Начальниця відділу з організаційно-штатної роботи Департаменту з питань виконання покарань Мін'юсту затримана та перебуває під вартою. Її спільниця переховується від правосуддя.

Процесуальне керівництво здійснює Миколаївська обласна прокуратура.

Фото: dbr.gov.ua

Нагадаємо, поліція за місяць відкриває до 160 справ про колабораціонізм. Загалом наразі відкрито 1200 кримінальних проваджень, 199 особам повідомлено про підозру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram