ГоловнаСуспільствоВійна

У Хмельницькій області спрацювала ППО, – голова ОВА (оновлено)

Мешканців закликали лишатись в укриттях до кінця тривоги. 

У Хмельницькій області спрацювала ППО, – голова ОВА (оновлено)
Ілюстративне фото
Фото: вікі

Вранці 24 липня в Хмельницькій області було чути звуки вибухів. Спрацювала протиповітряна оборона, повідомив голова ОВА Сергій Гамалій у телеграм.

"Залишайтеся в укриттях", – наголосив він.

Деталі Гамалій обіцяв повідомити згодом.

Оновлення. У ЗСУ повідомили, що ворог випустив по Хмельниччині три крилаті ракети "Калібр". Запуск відбувся з акваторії Чорного моря. Повітряну атаку ворога успішно відбито, всі ракети знищені. Повітряна тривога в області минула. 

Згодом Гамалій записав відеозвернення із закликом до мешканців неухильно дотримуватись правил повітряної тривоги. 

"Сьогодні ворог випустив ракети по території нашої області. Всі вони збиті силами ППО. За це їм велика подяка! Пам'ятайте, що у нас війна! Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги. Користуйтеся укриттям!" – зазначив він.

Оновлення 18.56. За словами очільника Хмельниччини, уламки впали в полі Кам'янець-Подільського району та в лісовому масиві. Пожежу в полях, яка виникла від збитих повітряних цілей, ліквідували. На щастя, обійшлося без жертв.

Попередній ракетний обстріл Хмельницької області відбувся 5 липня. Ворог випустив чотири ракети. Одну з них збила ППО, три інші влучили на територію громади. Поранень зазнала одна людина. 

25 червня в області сили ППО збили дві ракети окупантів. 14 червня було збито одну ракету. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram