ГоловнаСуспільствоЖиття

Військові затримали мажорів, що скоїли п’яне ДТП у Кривому Розі

Винуватцями автопригоди виявилися місцеві фермери.

Військові затримали мажорів, що скоїли п’яне ДТП у Кривому Розі

У Кривому Розі військові затримали мажорів, які скоїли п’яну ДТП.

Про це повідомляє пресслужба Першої окремої бригади спеціального призначення ім. Івана Богуна.

Військові поверталися в місце постійної дислокації на Дніпропетровщині. Офіцер бригади став свідком ДТП за участі автомобіля Toyota Land Cruiser AE1067TB, який зіткнувся з "Таврією", в якій була родина з неповнолітньою дитиною.  Автомобілем Toyota, який порушив ПДР, керував громадянин України, що мав явні ознаки сп’яніння. Військові надали першу медичну допомогу постраждалим, викликали "швидку" та поліцію.

Винуватцями ДТП виявилися місцеві фермери, які знаходилися в стані алкогольного сп’яніння. Попри прохання офіцера  дочекатися поліції, вони намагалися скрутити номерні знаки машини Toyota та втекти з місця події.

Після спроб зупинити винуватця, військовим довелося таки його затримати до прибуття поліції.

"На жаль, одному з пасажирів автівки вдалося втекти з місця пригоди. Винуватці тим часом викликали підмогу з числа місцевих тітушок. Але не на довго… На той час, на місце ДТП прибули солдати 1 ОБрСпП і вирушили на пошуки винуватця, що їм успішно удалося. Винуватець був повернутий та переданий правоохоронним органам. Є речі, які на жаль, досі не викоренені в деяких місцях. У фермерів виявилися досить тісні зв’язки з місцевими правоохоронними органами, тож слідчий, який прибув для фіксації події, сильно не поспішав з заповненням документів і вимовив фразу, яка дуже не сподобалась потерпілим та свідкам ДТП: «Нічого, зараз все вирішимо». Ну що ж… Тепер його долю вирішує ДБР", - йдеться в повідомленні.

Поліції довелося відвезти винуватців ДТП на здачу аналізів на вміст алкоголю в крові, що на той момент становив 1,16 проміле, а ще через пів години - 1,06. Триває слідство.

Нагадаємо, з 17 березня 2021 року в Україні чинні нові штрафи за порушення ПДР і посилено відповідальність за керуванням авто в нетверезому стані. Тепер мінімальне покарання для водіїв, що сідають за кермо у стані сп’яніння, – 17 тис. грн (раніше 10,2 тис. грн). А якщо водія двічі зловили п’яним упродовж одного року, то його позбавлять прав на 10 років зі штрафом 51 тис. грн або ж арештують на 15 діб з конфіскацією автомобіля.

У квітні минулого року на Львівщині суд вперше оштрафував п’яного водія за новим законом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram