ГоловнаСуспільствоВійна

Українські захисники завдали окупантам значних втрат біля Берестового в Запорізькій області, - Генштаб

Загарбники посилили обстріли цивільної інфраструктури на всіх напрямках.

Українські захисники завдали окупантам значних втрат біля Берестового в Запорізькій області, - Генштаб
Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські військові завдали російським окупантам значних втрат під час ворожого штурму поблизу Берестового в Запорізькій області

Про це повідомили в Генштабі ЗСУ.

Загарбники втратили чимало живої сили і техніки. Бойові дії біля населеного пункту все ще тривають.

Також ЗСУ не дають росіянам покращити їхнє тактичне положення в напрямку Слов’янська. На цьому напрямку українські бійці ведуть оборонні бойові дії в районі Довгенького.

Станом на 18.00 8 червня ситуація на інших напрямках така:

  • на Сіверському окупанти обстріляли з мінометів цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Ходине, Рижівка та Велика Писарівка Сумської області. Також було зафіксовано провокативні прольоти армійської авіації вздовж державного кордону України.
  • на Слобожанському загарбники обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Уди, Питомник, Ртищівка, Іванівка, Гусарівка та інших. 
  • на Сєвєродонецькому російські окупанти обстрілювали цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Привілля, Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Воронове, Тошківка, Гірське та інших.
  • на Слов’янському рашисти обстріляли цивільну інфраструктуру в районах Вільного, Адамівки, Долини і Тетянівки. Також завдали авіаудару по Слов’янську. 
  • на Бахмутському загарбники обстріляли з артилерії райони населених пунктів Комишуваха, Врубівка, Миколаївка, Семигір’я і Нью-Йорк. А штурмова та армійська авіація противника завдала авіаударів неподалік Нової Кам’янки, Покровського та Клинового.
  • на Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках російські окупаційні війська обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Кам’янка, Авдіївка, Піски, Красногорівка, Вугледар, Микільське та інших. Рашисти застосували штурмову авіацію неподалік Мар’їнки і Кам’янки.
  • на Південнобузькому загарбники застосували артилерію в районах Великої Костромки, Любомирівки і Новомиколаївки, а штурмову та армійську авіацію - у районах населених пунктів Олександрівка, Князівка і Новоданилівка.

У Генштабі додали, що на тимчасово захоплених територіях росіяни запроваджують адміністративно-поліцейський режим, проводять обшуки цивільних, грабують і знищують місцеву інфраструктуру. 

Нагадаємо, нині на лінії фронту в Запорізькій області відбувся обмін тілами загиблих військових між Україною та Росією за формулою "50 на 50".

Щоби зменшити втрати від ворожих снайперів, фонд "Повернись живим" випробовує на фронті "відеотрубу розвідника".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram