ГоловнаСуспільствоЖиття

Зеленський: Завдяки журналістам вдалося об'єднати українське суспільство і весь світ

Президент закликав представників ЗМІ всього світу продовжувати роботу і висвітлювати події в Україні.

Зеленський: Завдяки журналістам вдалося об'єднати українське суспільство і весь світ
Володимир Зеленський
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський подякував усій журналістській спільноті за об’єктивне висвітлення подій в Україні з перших днів повномасштабного російського вторгнення та за донесення правдивої інформації до людей у різних куточках світу.

Про це він заявив під час онлайн-зустрічі в аналітичному центрі Foreign Policy Community of Indonesia

"Я хочу, щоб мій голос чув світ. І тільки завдяки журналістам нам вдалося об'єднати світ, і ми об'єдналися самі всередині нашої держави", - зазначив Зеленський.

Він наголосив, що в боротьбі з російською агресією чесні та правдиві журналісти "мають не менше значення, ніж зброя".

Зеленський розповів, що був вражений тим, що з перших днів війни шість тисяч представників медіа з різних держав постійно працювали в спорожнілому Києві.

"Я ніколи не бачив такого: порожнє місто, цивільні виїхали, військові воювали і всюди були журналісти. Вони зробили свою велику роботу", – сказав він.

Водночас президент наголосив, що війна не закінчилась - в деяких районах триває активна стадія бойових дій, а десь усе тільки починається. Тож він закликав журналістів продовжувати роботу і висвітлювати події в Україні, "адже це наближає перемогу нашої держави".

"Я хочу попросити не кидати нас, бо ви є мостами між Україною й іншими державами. Ця інформація зберігає нам життя. Це те, без чого не можна прожити. Це велика робота, і я дякую всій журналістській спільноті. Тут немає жодних наказів – просто говоріть те, що ви бачите. Говоріть правду, і, я впевнений, тоді ми переможемо. Бо правда все одно переможе", – закликав Зеленський.

Президент також висловив співчуття рідним журналістів, операторів, техніків, які загинули під час війни.

Нагадаємо, правління Пулітцерівської премії відзначило мужність українських журналістів під час нападу Росії спеціальною колективною відзнакою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram