ГоловнаСуспільствоВійна

Під Макаровим на Київщині виявлено ще одне захоронення розстріляних окупантами громадян, - Нацполіція

Серед убитих - громадянин Чехії.

Під Макаровим на Київщині виявлено ще одне захоронення розстріляних окупантами громадян, - Нацполіція
Фото: Скріншот з відео ГУ Нацполіції у Київській області

У Бучанському районі Київщини поліція виявила та оглянула тіла трьох убитих російськими окупантами мирних осіб.

Про це повідомила пресслужба ГУ Нацполіції в Київській області. 

“Захоронення знайшли обабіч окружної дороги неподалік Макарова, де в період бойових дій розміщувались позиції росіян”, - йдеться в повідомленні. 

У ямі були тіла трьох чоловіків, серед яких один іноземець. Окупанти розстріляли загиблих - поцілили в різні частини тіла, а поряд із похованням окупанти залишили розтяжку із гранатою Ф-1.

“Дві особи були вбиті в голову, одна особа в живіт. На місці захоронення знайшли документи одного з загиблих – це громадянин Чехії. Є його відповідні дані. Інші дві людини не встановлені на даний час, але вони були в цивільному одязі. Ми будемо шукати, за яких обставин вони зникли на території України”, - повідомив очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов.

49-річний громадянин Чехії до війни працював в Україні далекобійником, а з початком бойових дій приїхав до нашої держави допомагати як волонтер. 3 березня іноземець перестав виходити на зв'язок, у нього залишилися дружина та брат.

 

Крім того, неподалік с. Раківка поліцейські знайшли тіло розстріляного місцевого жителя, колишнього оперативного працівника органів внутрішніх справ. У період окупації пенсіонер вийшов за дровами і не повернувся. Солдати РФ роздягнули чоловіка, катували і розстріляли, його поховали на полі поряд з бойовими позиціями агресорів. 

Нагадаємо, 29 квітня на території Бучанського району виявили яму з тілами трьох чоловіків, яких катували російські військові, а потім жорстоко вбили.

За словами начальника поліції Київщини Андрія Нєбитова, 200 осіб вважаються зниклими безвісти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram