ГоловнаСуспільствоВійна

Росія через санкції не може відновлювати боєздатність і оснащує військових технікою 50-х років, – ГУР

За квітень з російських баз зняли САУ і "Точки-У". 

Росія через санкції не може відновлювати боєздатність і оснащує військових технікою 50-х років, – ГУР
Фото: Telegram/InformNapalm

Через міжнародні економічні санкції Росія не може повноцінно відновити боєздатність виведених з України підрозділів. Окупантів тепер оснащують технікою та озброєнням 50-60 років виробництва.

Росіяни вже втратили під час війни в Україні значну частину свого військово-технічного потенціалу, повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

"Проте, така ситуація не бентежить керівництво кремля, йому байдуже, скільки та на чому відправляти “гарматне м’ясо” у бій за майбутнє “руського мира”. Завжди знайдеться щось, що ржавіє десятиліттями на складах та що не захотіли свого часу закуповувати навіть країни третього світу", – зазначили розвідники. 

Військових примушують доповідати командуванню про повну укомплектованість, хоча зі складів довгострокового зберігання техніку переважно навіть не можуть доставити до підрозділів. 

Протягом квітня з баз зберігання РФ знято:

  • 18 САУ “Мста-С” з арсеналу ракетно-артилерійського озброєння Східного ВО (Уссурійськ, Приморський край);
  • 28 САУ “Акація” з 94 арсеналу ГРАУ (Омськ);
  • 15 САУ “Мста-С”, 5 САУ “Акація” та 20 САУ “Гвоздика” з арсеналу комплексного зберігання РАО (Гагаринський, Свердловська обл.);
  • 15 РСЗВ “Ураган” та 11 ТРК “Точка-У” зі 109 арсеналу ГРАУ (Батарейна, Іркутська обл.).

"Відновлення боєздатності та укомплектування військ Західного ВО здійснюється, у тому числі шляхом озброєння та військової техніки знятої зі зберігання 239 центру забезпечення мобілізаційного розгортання (Богучар). Тепер проржавіле та гниле військове-технічне відлуння кремлівського “великого прошлого” стає основою російського “настоящего”, – додали в ГУР Міноборони. 

За даними британської розвідки, війна в Україні завдає серйозної шкоди одним з найбоєздатніших підрозділів і найбільш передовим сил Росії. Росії знадобиться значний час і витрати для відновлення своїх збройних сил. Особливо важко буде замінити модернізоване та вдосконалене обладнання через санкції, які обмежують доступ Росії до критичних мікроелектронних компонентів.

Крім того, росіяни використовують застарілі ракети. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram