ГоловнаСуспільствоВійна

Зеленський: "Фактично ми вивели цивільних із Азовсталі"

Вдалося врятувати понад 300 людей – жінок, дітей.

Зеленський:  "Фактично ми вивели цивільних із Азовсталі"
Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський повідомив про перший етап евакуаційної місії з Азовсталі. Він зазначив, що вдалося врятувати понад 300 людей – жінок, дітей.

Про це повідмляє Офіс президента.

"Фактично ми вивели цивільних із Азовсталі. Вдалося врятувати понад 300 людей – жінок, дітей. Фактично ми вивели цивільних із Азовсталі. І готуємо зараз другий етап евакуаційної місії – поранених і медиків. Звичайно, якщо всі виконають домовленості. Звичайно, якщо не буде брехні!" – йдеться в повідомленні.

Президент додав, що йде робота над тим, щоб вивезти наших військових. Усіх героїв, які захищають Маріуполь.

"Це надзвичайно складно. Але важливо. Впевнений, усі розуміють головну причину цієї складності, а також де ця причина перебуває. Але ми не втрачаємо надії. Ми не зупиняємося. Щоденно шукаємо такий дипломатичний варіант, який може спрацювати", – зауважив він.

Зеленьский додав, що на 8 травня готується продовження роботи гуманітарних коридорів для всіх мешканців Маріуполя та навколишніх населених пунктів.

Президент у зверненні також зауважив, що традиційно ввечері підписав укази про нагородження наших захисників.

Державними нагородами відзначені 216 військовослужбовців Збройних Сил України. Звання Героя України присвоєно полковнику Гегечкорі Олегу Іродійовичу (посмертно), командиру вертолітної ескадрильї 11-ї окремої бригади армійської авіації Сухопутних військ Збройних Сил України.

Нагадаємо, вчора з території заводу Азовсталь вивели всіх жінок, дітей та літніх людей. Під час евакуації ворог відкрив вогонь, внаслідок чого загинули троє бійців "Азову". 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram