ГоловнаСуспільствоВійна

Окупанти депортували 308 маріупольців на Далекий Схід РФ

“Новий генеральний план “Ост” у виконанні рашистів". 

Окупанти депортували 308 маріупольців на Далекий Схід, у місто Находка Приморського краю.

Про це повідомили в Маріупольській міській раді.

“Новий генеральний план “Ост” у виконанні рашистів. Фактично йде зачистка території Маріуполя від людей. Територія для коридору в Крим їм потрібна, люди – ні”, – йдеться в повідомленні.

У мерії зазначили, що спочатку росіяни майже зрівняли місто з землею. Потім через міжнародний тиск випустили половину населення в бік Запоріжжя, а всіх інших депортують до найдепресивніших районів Росії. 

Контакт-центр Маріупольської міської ради продовжує збирати інформацію про зниклих і депортованих за номерами: +38 (050) 345 1555, +38 (067) 345 1555

Режим роботи – з 8:00 до 17:00 щоденно, без вихідних.

Нагадаємо, російська верхівка мала плани депортації значної частини українців до концентраційних таборів на заході Сибіру для примусових робіт на будівництва нових міст.

Раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що російські окупаційні війська вже вивезли з України понад 500 тис. українських громадян.

За даними західних ЗМІ, незаконно депортованих українців дійсно відправляють у найвіддаленіші і несприятливі регіони Російської Федерації. Їх вивозять до Сибіру, Чечні, на Далекий Схід і Північний Кавказ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram