ГоловнаСуспільствоВійна

Якась хімічна речовина: у 12 українських бійців фіксували проблеми з диханням після атаки окупантів біля Ізюма, – Арестович

Вони мали проблеми з диханням, почервоніння очей та інше.

Якась хімічна речовина: у 12 українських бійців фіксували проблеми з диханням після атаки окупантів біля Ізюма, – Арестович
Фото: скрин відео

У 12 українських військовослужбовців фіксували проблеми з диханням та почервоніння очей після атаки з боку армії РФ у районі Ізюма Харківської області.

Про це в ефірі "Фейгин Live" 19 квітня розповів радник керівника Офісу президента Олексій Арестович.

"12 солдатів, проблеми з диханням, почервоніння очей та інше. У районі Ізюма, умовно кажучи, тип визначити не можуть, бо немає там лабораторії, до якої можна було б швиденько побігти та визначити. Смертельних випадків немає. Якась хімічна речовина, нібито дані були, що була застосована. Це все треба уточнювати", — сказав він. 

Олексій Арестович розповів, що біля Ізюма, на відміну від Маріуполя, окупанти застосували "снаряд чи ракету".

"Тут, на відміну від Маріуполя, де було щось з квадрокоптера, була штатна штука – штатний снаряд чи ракета. Ракета навряд, швидше снаряд чи інший засіб доставки, треба розбиратися", – повідомив він.

"Можливо, бахнули якусь на місцевості ємність з аміаком або хлором – і бійці потрапили під неї. Усяке може бути", – сказав Арестович.

Нагадаємо, керівництво перевіряє інформацію про хімічну зброю в Маріуполі. 

Мешканці передмістя Маріуполя поскаржилися на погіршення самопочуття після хіматаки росіян. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram